Tara i Asolute donele šest medalja u Šabac

Tara Cvetković i njena baletska grupa „Asolute“ na takmičenju „Dance now“ održanom u subotu u Bijeljini osvojile su šest medalja, pet zlatnih i jednu bronzanu.

Tara je osvojila zlato u dva solo nastupa (džez i kontemporari) i u duetu sa Lenom Đurić u juniorskoj konkurenciji, Aleksandra Marković i Petra Stanimirović u duetu, kao i ansambl u kome se, pored Lene, Petre i Aleksandre, zaigrale i Neda Jevtić, Lenka Šumanac i Jelena Čičulić. Lena je donela u Šabac i bronzu, pored duetskog zlata.

Organizatorka, baletski pedagog i koreograf Olena Rimac, imala je samo reči hvale za Šapčanke, istakavši da su zasluženo izborile prva mesta, iako je konkurencija bila velika. Tara je ponovo, osim igračkog umeća, pokazala i kreativnost, budući da je sama osmislila koreografije.

Podsetimo, prošle nedelje, na Međunarodnom takmičenju „Dance now“ održanom u Subotici Tara i Lena osvojile su četiri zlatne medalje, čime su u ukupnom zbiru donele u naš grad 32 zlatna odličja. Na takmičenje, drugo za nedelju dana, otputovale su bez sponzora, i sva putovanja finansiraju sopstvenim sredstvima. Za odlazak na prestižno takmičenje u Istanbulu u novembru neophodna im je podrška sponzora, kako bi nastavile da uspehe koje su za kratko vreme postigle nastavile da nižu, a šabački balet zasijao u punom sjaju na međunarodnoj sceni

D.Dimitrijević

Exit mobile version