Tanja Radovanović, predsednica „Naprednog pokreta“ Šabac

Političarima su u predizbornoj kampanji puna usta sela

Činjenica je da su političarima u predizbornoj kampanji puna usta sela i zalaganja za selo. Ali je isto tako činjenica da mnogi i neznaju gde su neka sela, a o uslovima za život mladih na selu i da ne govorimo. Ja sam kroz kulturne aktivnosti koje sam organizovala i pre izborne kampanje obišla sva sela u Šapcu i veoma dobro se upoznala kako nam domovi kulture stoje zapušteni, kako nema sportskih objekata, da mnogi putevi nisu urađeni, da ne postoji kanalizacija itd. U predizbornoj kampanji političari pričaju o životu mladih na selu, ali retki smo mi koji smo stvarno boravili i koji znamo kakvi su uslovi za život mladih na selu i šta treba uraditi da se oni poprave.

Mi moramo da se borimo da se u selu stvore uslovi za normalan život, za napredan život kao i ugradu. To je jedan od programskih ciljeva udruženja građana NAPREDNI POKRET na čijem sam ja čelu. Stvaranjem uslova za jedan razvijen život mladi neće imati potrebu da napuštaju svoje kuće i da odlaze da žive u gradove. Samo onda kada budu imali dobre infrastrukturne objekte, sportske objekte, objekte kulture, kada pozorišna predstava bude gostovala u selu, kada muzički koncert bude u selu kao što smo mi praktikovali kroz Karavan narodne muzike, mladi će shvatiti da imaju sve uslove da se njihova deca normalno razvijaju i zdravo žive, a oni na selu zarađuju za pristojan život.

Stranački život je takav da se političari bori za funkciju, lični interes je pre opšteg. U toj borbi za ličnu poziciju političari ne vode računa šta obećavaju sve u cilju da dođu do funkcije. I to je upravo toliko jako koliko traje kampanja. Upravo iz tog razloga ja sam kroz udruženje građana promovisala cilj da se građanima omogući da njihove ideje i njihove problema postavimo kao naše zajedničke ciljeve i da iznosimo samo ono što može da se uradi u realnim uslovima, a nikako da pričamo samo lepe priče.

Exit mobile version