Svetski dan hrane u Mačvi

Federacija banaka hrane i Banka hrane Vojvodine, na Svetski dan hrane – 16. oktobra uručili su Ekološko edukativnom centru Mačve proizvode kompanije Nestle, koja se priključila akciji „Spasimo hranu, spasimo humanost“ i donirala 230.000 proizvoda za najugroženije porodice koji će danas ispred Ekološko edukativnog centra Mačve u opštini Bogatić podeliti 25 paketa osnovnih namirnica za 25 porodica kojima je to najpotrebnije.

Cilj ovakvih akcija, pored pomoći ugroženim porodicama je i stvaranje uslova za održivo upravljanje viška hrane u skladu sa principima cirkularne ekonomije.

U akcijama koje sprovode a sve u cilju pomoći i podrške najugroženijem stanovništvu odlučili su da dostave pomoć za dve porodice iz Belotića kojima je ona bila preko potrebna. U pitanju je jedna višečlana romska porodica koja živi u jako teškim uslovima, kao i porodici koja je izgubila sve u požaru 2016. godine.

U vremenu kada cene namirnica konstantno rastu, potrebno je da mislimo i na one koji su ugroženi ističe se u saopštenju Ekološkog edukativnog centra Mačva.

Danas su ispred Ekološko edukativnog centra Mačve sproveli još jednu akciju, ali ovog puta humanitarnog karaktera.

 

Exit mobile version