Sve indirektnim putem utiče na nas a toga nekada kasno postanemo svesni

Generalna sekretarka alumni odbora „Svetionik znanja“

Sara Krsmanić ove godine je završila Ekonomsku školu ,,Stana Milanović“ i upisala Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Za nju je aktivizam osećaj koji imam prema svom okruženju. Vezuje ga za mesta na koja voli da ide na kafu u ovom gradu, za školsko dvorište i omiljene teniske terene, pozorište i ljuljašku u Velikom parku, za rad na projektu u StartIT centru, volontiranje na Trgu i spašavanje psa na Starom gradu. Kako kaže Sara, osećaj odgovornosti prema okruženju i svest da istom može da doprinese.

Za timski rad osvojile su dva granta – Kancelarije za mlade i Ministarstva za omladinu i sport. Projekat je ušao u lokalni akcioni plan i našao se u filmu holandske nacionalne televizije o Srbiji. Sprovele su dva istraživanja o mladima i rezultate predstavile na njihovom sajtu.

Za projekat „Svetionik znanja“ saznala je od pedagoškinje u školi, prijavala se i predstavljala Šabac na trećoj generaciji projekta. Naredne godine je ostala na projektu kao ambasadorka i alumni mentorka a ove godine je izabrana za generalnu sektretarku alumni odbora.

Rok za prijave za petu genraciju na projektu „Svetionik znanja“  je 5. avgust.

Isidora Kovačević

Exit mobile version