Sumrak morala vd direktora Opšte bolnice Šabac

Svim, odanim, lokalnim medijima u Šapcu menadžment Opšte bolnice Šabac poslao je kratko saopštenje, kasnije objavljeno i na sajtu ove zdravstvene ustanove, u kojem vd direktora pokušava da se “opere” od namere gospodina Vlastimira Rudića koji je, svesno ugrožavajući svoj život, krenuo na putu za Beograd da od predsednika Aleksandra Vučića potraži pravdu.

Ne ulazeći u argumente ni gospodina Rudića ni vd direktora Opšte bolnice, a ni to ko je ovde u pravu, ovakav odnos rukovodstva jedne zdravstvene ustanove prema jednom svom pacijentu, kojem svojevremeno nije ukazana adekvatna medicinska nega, je, slobodno se može reći, sraman.

VD direktora Opšte bolnice Šabac, iako je na toj funkciji nezakonito već nekoliko godina, nikako da shvati da je, kao lekar (kažu odličan) odgovoran isključivo svojim pacijentima, i profesiji, a ne stranci i “partijskim drugovima”, koji su od njega napravili predmet za sprdnju.

Kažu: “Lepa reč gvozdena vrata otvara” a tu “lepu reč” i razumevanje gospodin Vlastimir Rudić nije našao u Opštoj bolnici pa se zato i uputio na ovaj put neizvesnosti. Po vlastiti život.

A, saopštenje Opšte bolnice, koje “Podrinske” nisu dobile već je skinuto sa sajta, na najbolji način govori da su partijski interesi i funkcije važnije od običnog čoveka.

Saopštenje za javnost Opšte bolnice Šabac

Sudski  proces  Rudić  Vlastimir protiv  Opšte  bolnice Šabac,  je pokrenut 2016. godine, u kojem je  Opšta  bolnica Šabac  tuženi.

Vlastimir  Rudić je  primljen 02.06.2014. godine u Službu  ortopedije  kao hitan slučaj.

Inicijalno je hitno  zbrinut, lečen. Došlo do ranih postoperativnih komplikacija.

Konzilijum lekara doneo odluku o daljem lečenju, pacijent upoznat sa daljim planom lečenja, što je potpisom i potvrdio. Otpušten  je  27.06.2014. godine.

Ponavljamo da je sudski proces u toku.

Opšta  bolnica Šabac  ni na koji  način ne može da  opstruiše suđenje, jer je  tužena i ne može da utiče  na zakazivanje ročišta kao i na dužinu  trajanja  postupka.

 MENADžMENT  OPŠTE  BOLNICE  ŠABAC

Exit mobile version