Srbija na zapadu – 10 (VIDEO)

“Srbija na zapadu“ je serijal emisija u kojima su publikovane priče iz različitih delova Srbije, pre svega zapadne, a bave se temama o kojima se malo govori u javnom životu i takozvanim mejnstrim medijima. Za ovim pričama “tragaju“ novinari lokalnih nezavisnih medija i produkcijskih grupa okupljenih u neformalnoj koaliciji “Zajednički glas ZA slobodu medija“.

U ovoj epizodi naši reporteri, u prvoj priči, prenose atmosferu sa skupa proizvođača maline održanog u Arilju i tragaju za odgovorom na pitanje kuda “ide“ srpska malina?

U drugoj priči pokušavamo da saznamo kako žive građani Bajine Bašte i da li je “ekonomski tigar“ stigao u ovu malu opštinu na zapadu Srbije.

Šta je pogonski sistem užičkog vodovoda čije održavanje od skora plaćaju građani kroz račune za utrošenu vodu i da li je to novi namet na kućni budžet tema je treće priče.

I na kraju, u četvrtoj priči, govorimo o borbi užičkog penzionara sa institucijama sistema da ostvari svoja prava nakon što mu je u banci isplaćena ušteđevina falsifikovanim novcem.

Izvor: Cemaforum. rs

Exit mobile version