Spretniji i srećniji gosti

DRUGO KOLO TRIGLAV REGIONALNE VATERPOLO LIGE

VK “Šabac” (Šabac) – VK “Jadran” (Split) 10:12 (3:2; 0:4; 2:4; 5:2)

Gradski bazen Šabac. Sudije: Maro Savinović (Dubrovnik) i Igor Virijević (Zrenjanin). Delegat Nenad Šukić. Isključenja: VK “Šabac” (10), VK “Jadran” (11).

VK “Šabac”: Filipović, Eraković, Marković (1), Repanović, Ramirez (1), Vasić (1), Rogač (2), Gomes da Silva, Ilić, Vučinić (2), Matković, Velkić (2), Gavrilović, Radulović (1).

VK „Jadran“: Anić, Burić, Zović (1), Krapić (1), Butić (1), Pejković, Power (2),  Vrdoljak, Visković (2), Delić (2), Šetka (2), Sučić, Borovčić Kurir (1).

Šabac, 28. septembar – U drugom kolu Triglav regionalne vaterpolo lige  šabački vaterpolisti su dočekali učesnika Lige šampiona ekipu VK „Jadrana“ iz Splita. Viđen je veoma zanimljiv vaterpolo u kojem su spretniji i srećniji gosti slavili sa dva gola razlike.

Poveli su Splićani golom Šetke da bi Marković istoristio igrača više i izjednačio. Golom Zovića gosti su ponovo poveli ali je Vasić ubrzo izjednačio rezultat. Pred kraj prve četvrtine viđena je prava drama na šabačkom bazenu. Dosuđen je peterac za goste ali je golman domaće ekipe, Filipović, sjajno intervenisao i spasao svoj gol. U kontranapadu Rogač postiže gol i domaća ekipa odlazi na prvi odmor sa prednošću od jednog gola razlike. I kada je brojna šabačka publika, koja je pratila ovu utakmicu, očekivala da Šapčani nastave u tom ritmu usledio je neverovatan pad u igri domaće ekipe što su renomirani gosti iskoristili i drugi period igre rešili u svoju korist sa četiri gola razlike. Kada su gosti, krajem treće četvrtine, poveli sa šest golova prednosti činilo se da će vaterpolisti „Šapca“ pretrpeti težak poraz. Međutim, u poslednjoj četvrtini Šapčani su zaigrali čvršće i organizovanije i rezultat se iz minuta u minut smanjivao ali velika razlika iz druge dve četvrtine nije mogla da se dostigne.

Ipak, sve čestitke šabačkoj ekipi koja je pokazala da ima kvalitet i da će biti ozbiljan protivnik mnogo iskusnijim ekipama u ovom regionalnom takmičenju.

Na kraju treba reći i to da suđenje ove utakmice nije bilo na nivou renomea ovog takmičenja. Sudije nisu sankcionisalne grubu igru gostiju što je često izazivalo veliki revolt u publici ali i kod rukovodstva domaće ekipe. Naročito u trenutku kada je, na samo nekoliko metara od sudije, gostujući igrač izbio zub Repanoviću i ostao nekažnjen.

Vaterpolisti „Jadrana“ iz Splita su renomirana i sjajna ekipa objektivno mnogo bolja i iskusnija od šabačke tako da joj „pomoć“ sudija nije bila potrebna.

Posle dva odigrana kola Šapčani, na tabeli, zauzimaju četvrto mesto.

U trećem kolu šabački vaterpolisti, 5. oktobra, gostuju ekipo beogradskog „Partizana“

Ivan Kovačević

Exit mobile version