Spremni za početak nove školske godine

OŠ „Jevrem Obrenović“ povećava kapacitete za prijem učenika

Osnovna škola „Jevrem Obrenović“ spremna je za početak nove školske godine i sve potencijalne modele sprovođenja nastave. Infrastrukturni radovi, povećanje kapaciteta za prijem novih učenika, kao i ponovno otvaranje izdvojene jedinice u Orašcu, poboljšaće uslove rada.

-Organizaciono i tehnički smo spremni za početak školske godine, pravimo raspored za sve mogućnosti. Imajući u vidu prethodni period, ne može nas više ništa iznenaditi. Iščekujući zvaničan dopis, održali smo sednicu nastavničkog veća. Nisam veliki optimista po pitanju normalizacije nastavnog procesa, imajući u vidu da su informacije koje pristižu različite. U zavisnosti od epidemiološke situacije, mi ćemo svakodnevno pratiti, kao i prošle godine, iz dana u dan, broj dece koja su pozitivna na kovid- 19. Imamo obavezu da obaveštavamo  školsku upravu o tome, tako da pretpostavljam da će se u zavisnosti od toga odvijati sam rad u školi. Budući da to traje godinu i po dana, imamo iskusne ljude i spremne tri opcije rasporeda- naglašava direktorka OŠ „Jevrem Obrenović“ Jasmina Bogojević.

Pored matične šklole, funkcioniše još šest izdvojenih odeljenja i tokom leta radilo se na adaptaciji i poboljšanju uslova rada za učenike i nastavnike.

-Aktivirali smo školu u Orašcu koja četiri godine nije imala učenike, a ove godine ima petoro prvaka. Radovi se privode kraju, primamo buduće pravke, u Mišaru se radi stolarija, okrečena je sala u matičnoj školi, kao i jedan deo fasade spolja, nabavili smo neka nastavna sredstva. U Oridu smo uradili električno zvono koje imamo i ovde. Prema svim kriterijumima, pored postojeća 46, trebalo bi da otvorimo još tri odeljenja. Imaćemo četiri odeljenja prvog razreda i 115 budućih pravaka- navela je Bogojevićeva.

OŠ „Jevrem Obrenović“ broji 110 zaposlenih. Kako ističe direktorka, nastava je u prethodnom periodu izvođena prema nalozima nadležnih, uz poštovanje epidemioloških mera.

-Apsolutno ne stojim iza toga da je onlajn nastava dobra. Smatram da je jedino pravo kad deca gledaju nastavnika u oči, ali ako nema druge opcije, ako je to jedino ponuđeno i moguće u određenom trenutku, onda nema drugog izbora nego da nastavu držimo na taj način- zaključuje direktorka OŠ „Jevrem Obrenović“.

D.Dimitrijević

 

Exit mobile version