Smenjeno pet direktora

LjUBOVIJA – Na sednici Skupštine opštine Ljubovija održanoj pre nekoliko dana smenjeno je pet direktora Javnih javnih preduzeća i ustanova. Sa direktorskih mesta smenjeni su: Đorđe Lazić, direktor Javnog preduzeća „Ljubovija“, direktor biblioteka „Milovan Glišić“, Milojko Ivanović, dr Radivoje Grujić – internista, direktor Doma zdravlja „Ljubovija“ sa stacionarom, direktor JKP „Standard“, Petar Rađenović, dok je Marijana Petaković, koja je  bila direktor opštinske Turističke organizacija „Ljubovija“ pre održavanja sednice Skupštine podnela ostavku.

Opozicioni  odbornici iz SPS-a i Srpske Radikalne stranke kritikovali su predloge o smenama direktora Javnih preduzeća u Ljuboviji, ističući sa su smene nezakonite i neodržive i da će u Upravnim postupcima koji će uslediti biti poništene, dok će funkcionisanje ovih preduzeća u narednom periodu biti dovedeno u pitanje.

Na mesta smenjenih direktora imenovani su vršioci dužnosti direktora čiji mandati će da traju šest meseci.

Na mesto vršioca direktora biblioteke „Milovan Glišić“ u Ljuboviji imenovana je dosadašnja direktorka opštinske Turističke organizacije Marijana Petaković,  za v.d. direktora Javnog preduzeća „Ljubovija“ izabran je Vladimir Jakovljević, elektropnženjer, iz Pokreta „Zajedno za pravednu Ljuboviju“, za v. d. direktora Javnog komunalnog preduzeća „Standard“, Milan Vasić, za v. d. direktora, Doma zdravlja „Ljubovija“ sa stacionarom imenovan je stomatolog Tomislav Živanović,  za v.d. direktora opštinske Turistčke organizacije „Ljubovija“,  izabrana  je Slađana Grujičić, koja je iz DS-a prešla u Pokret „Zajedno za pravednu Ljuboviju“.

  1. Mališić
Exit mobile version