Škola će biti lep i reprezentativan objekat

OPŠTINA LJUBOVIJA DOBILA 10 MILIONA DINARA ZA REKONSTRUKCIJU ŠKOLE U GORNJOJ LJUBOVIĐI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, uručila je u Smederevskoj Palanci ugovore predstavnicima 38 lokalnih samouprava koje su na javnom pozivu dobile sredstva za ulaganje u povećanje energetske efikasnosti u javne objekte i poručila da je povećanje energetske efikasnosti nacionalni projekat i posao koji se tiče svih institucija, privrede i građana.

U ime naše lokalne samouprave ugovor je potpisao zamenik predsednika Opštine Ljubovija, Aleksandar Đukić. On je izrazio veliko zadovoljstvo, jer su sredstva obezbeđena za školu koju je i on pohađao.

„Velika mi je čast što smo uspeli da obezbedimo sredstva za školu u koju sam išao i koja se nalazi u mom selu. Korak po korak svake godine saniramo po neki novi objekat, rešavamo probleme i činimo sve da Ljubovija postane bolje i lepše mesto za život. Osnovna škola u Gornjoj Ljuboviđi napravljena je na placu mog dede i škola je bila zrela za rekonstrukciju još dok sam ja išao u nju pre 35 godina. Nalazi se na ulasku u Ljuboviju iz pravca Valjeva i samim svojim izgledom nije ostavljala dobar utisak, a sada će biti lep i reprezentativan objekat“, izjavio je Aleksandar Đukić.

Opština Ljubovija dobila je sredstva za radove na unapređenju energetske efikasnosti objekta OŠ „Petar Vragolić“ u Gornjoj Ljuboviđi u iznosu od 10 miliona dinara uz učešće Opštine sa 4,3 miliona dinara.

Predviđeni su radovi na rekonstrukciji krova, zameni stolarije, izradi termičke izolacije od kamene vune i ugradnji grejanja na pelet. Početak radova očekuje se krajem oktobra ove godine.

Pripremio: B. Petrović  

Foto: Ljubovija.info 

Exit mobile version