Sastanak gradonačelnika sa direktorom Republičke direkcije za imovinu

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić sastao se u petak u svom kabinetu sa direktorom Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije Jovanom Vorkapićem i vlasnikom firme ,,Holidej“ Mladenom Jovanovićem, povodom rešavanja višegodišnjeg problema imovinsko-pravnih odnosa ovog šabačkog privrednika. Radi se o zemljištu koje je ,,Holidej“ kupio od Gradske uprave, a čiji problem nije mogao da reši od 2016. godine.

– Direkcija za imovinu biće podrška lokalnim samoupravama i privrednicima kako bi se otklonili postojeći problemi, i kako bi privrednicima bio omogućen neometan rad i razvoj delatnosti kojom se bave. Danas smo zaključili ugovor sa firmom ,,Holidej” koja od 2016. godine nije mogla da reši imovinsko pravne odnose, koji su bili veoma bitni za rešavanje, kako bi mogla da nastavi sa svojim razvojem i novim zapošljavanjem. Od vlasnika sam čuo da je zaposlio 23 nova radnika i da to predstavlja samo početak – rekao je Vorkapić i istakao da Republička direkcija za imovinu podržava Grad Šabac i gradonačelnika, te da mogu apsolutno da računaju na podršku centralne vlasti Vlade Republike Srbije u svim svojim nastojanjima ka razvoju grada Šapca.

Gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić, izrazio je zadovoljstvo što je direktor Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije Jovan Vorkapić gost grada Šapca.

– Dolazak Vorkapića u Šabac, govori o onome što smo obećali sugrađanima, a to je da ćemo tesno sarađivati sa Vladom Republike Srbije, odnosno sa svojom državom. Drago mi je da smo danas zajedno rešili jedan višegodišnji problem koji je imao privrednik našeg grada, vlasnik ,,Holideja”. Grad Šabac će uvek biti uz privrednike, kako bismo stvorili bolji poslovni ambijent. To su stvari koje radimo zajedno. Borićemo se svom snagom da obezbedimo više novih radnih mesta. Drago mi je da Šabac ima privrednike koji žele da investiraju i proširuju obim svog posla. Siguran sam da ćemo u narednom periodu moći da obradujemo sugrađane sa novim investitorima koji će dolaziti u Šabac i obezbediti posao za njih. Uveren sam da ćemo biti konkurentni na tržištu i da će naši sugrađani biti zadovoljni – rekao je gradonačelnik.

Firma ,,Holidej” otpočela je veliki projekat, a to je otvaranje novog tehničkog pregleda koji jedinstven u zemlji, po svom izgledu, opremi i funkcionalnosti.

– Imali smo određene zastoje u rešavanju imovinsko-pravnih odnosa s obzirom na to da smo plac kupili od Gradske uprave. Zahvaljujući angažovanjem gradonačelnika i direktora Republičke direkcije za imovinu Vorkapića, taj problem je rešen. Moram da izrazim zahvalnost i zadovoljstvo što je u kratkom roku sve rešeno i što je mojoj firmi omogućeno da nesmetano radi na tehničkom pregledu koji je nedavno i otvoren i da tu zaposli prilično veliki broj ljudi – naveo je vlasnik firme ,,Holidej” Mladen Jovanović.

Exit mobile version