Šapčanki ugrožen život zbog nemara lekara

U BOLNICI JOJ REKLI DA 99% IMA KORONA VIRUS

Nakon što je 25. februara našoj sugrađanki urađena ginekološka operacija zbog vanmaterične trudnoće, zbog čega joj je odstranjen deo jajovoda, ona je konstantno imala povišenu telesnu temperaturu 37,2 i 37, 3. Konci su joj izvađeni nakon dve nedelje, dok je doktor koji ju je operisao, dr Mićić, zakazao kontrolu za mesec dana. Na kontroli, požalila se da je rana svrbi i da povišena telesna temperatura ne spada, doktor joj je rekao da će sve biti u redu.

Dva-tri dana nakon kontrole, telesna temperatura je 38 stepeni, ponovo poziva svog izabranog lekara, doktora Mićića, koji tada kaže da je u karantinu zbog pojave virusa COVID 19 u Službi ginekologije i akušerstva u Šapcu i da ne može da je pregleda. Uputio ju je u Sremsku Mitrovicu, gde su joj rekli da zbog povišene telesne temperature nije slučaj za njih jer verovatno ima korona virus.

Tog 7. aprila u privatnoj laboratoriji uzet joj je bris rane, a narednog dana uradila je i nalaz krvne slike. Rezultat brisa rane stigao je 10. aprila, a u njemu piše: „Klebsiella-Enterobacter sp. – mali broj; i Mikroloskom kulturom kvasice iz roda Candida nisu izolovane“. Laboratorijski izveštaj kompletne krvne slike pokazuje povećane vrednosti leukocita, neutrofilnih granulocita i skoro duplo veću vrednost, od dozvoljene, trombocita, šest puta veću vrednost sedimentacije eritrocita, više od 30 puta veću vrednost reaktivnog proteina CRP-a, kao i smanjene vrednosti hemoglobina i limfocita.

Nalazi,

Od tada do 15. na 16. april, uzimala je redovno terapiju koja joj je prepisana Viber porukom. Telesna temperatura i dalje je bila visoka, a rana je počela da krvari.

– U jutarnjim časovima 16. aprila iz rane joj je ispala gaza. Ona je hitno otišla u bolnicu. Na pregled je čekala ispred bolnice od 7.30 do 8,40 časova a tečnost iz rane je sve vreme izlazila. Izgovor za čekanje bio je da je doktor na sastanku. I, ako joj je rekao da dođe oko 7 časova. Kada se doktor, napokon pojavio, pokazala mu je gazu koja je iz nje ispala. U bolnici su joj rekli da tako nešto vide prvi put u životu, uzeli taj dokaz koji sada ne postoji, sem na fotografijama koje smo napravili za svaki slučaj – kaže za “Podrinske” Filip, njen verenik.

Filip ističe da nisu želeli da je ostave na bolničkom lečenju, da doktor nije želeo da joj uradi reviziju rane iako je ona insistirala, niti ultrazvuk. Rekli su joj da zbog temperature koju je imala mora u samoizolaciju jer možda ima korona virus. Ipak, na njeno insistiranje tog 16. aprila ostavljena je u bolnici.

Zaboravljena gaza. trag ostao samo na fotografiji.

Redakcija „Podrinskih“ ovim putem javno poziva lekare da pomognu našoj sugrađanki, da rade svoj posao, da pažljivo pogledaju dokumentaciju kao i da sve osobe sa febrilnim stanjem ne tretiraju kao potencijalno COVID 19 pozitivne, naročito u slučajevima kao ovom, kada je povišenu telesnu temperaturu kod mlade devojke prouzrokovala nemarnost lekara.

Isidora Kovačević

Exit mobile version