Šapčani bolji od Valjevaca u „Sportskom izazovu“

Šabac potvrdio da je grad sporta

U „Sportskom izazovu“, manifestaciji u okviru obeležavanja Evropske nedelje sporta, šabački sportisti i rekreativci pošlog četvrtka su u sali Ekonomske škole „Stana Milanović“ pokazali da im loše vreme i promena mesta održavanja nisu pokvarili planove da pobede suparnike u Valjevu. Učešće u sportskim aktivnostima uzelo je 2.757 Šapčana, dok se u Valjevu okupilo oko hiljadu manje.

Šabac je još jednom pokazao da s pravom nosi epitet grad sporta, rekao je predsednik Skupštine Nemanja Pajić, koji je pružio podršku učesnicima.

Da mladi odaberu pravu aktvnost za sebe

-Zahvalan sam svima koji svojim učešćem potvrđuju da je Šabac sportski grad. Brojke to najbolje pokazuju- imamo više od 5.000 aktivnih sportista i više od 120 klubova u kojima oni treniraju. Ponosni smo na rezultate koje postižu naši sportisti, a ujedno i pružamo podršku mladima da odaberu ono što njima najviše odgovara, jer ovde na jednom mestu mogu upoznati te klubove i odabrati pravu aktivnost za sebe- naglasio je Pajić.

Predsednik Sportskog saveza Šapca i trener RK „Metaloplastika“ Veselin Vuković izrazio je zadovoljstvo prisustvom velikog broja takmičara iz svih sportova.

Budući šampioni

-Naši najmađi sugrađani pokazuju da mi negujemo sportski duh, a vidim ovde mnogo budućih šampiona. Najveći i najlepši deo mog života je upravo sport i drago mi je što sam i danas u njemu, kao predsednik Sportskog saveza i trener šabačkog brenda- poručio je Vuković.

Osnivač i trener Tekvodno kluba „Letnjikovac“ Goran Petrović naglasio je da podržavaju svaku akciju grada.

-Došli smo da pružimo podršku u reprezentativnom sastavu, kad uzmemo u obzir kvalitet. Budući da smo prošle godine proslavili 30 godina postojanja, jedan smo od najuspešnijih klubova u Tekvondo asocijaciji Srbije. Ove godine smo posebno motivisani, očekuju nas kvalifikacije za Olimpijske igre- naveo je Petrović.

Mladi su posebno bili zainteresovani za mačevanje, a razlog za to su i filmovi „Pirati sa Kariba“, „Ratovi zvezda“, objasnio je Mateja Nikolić iz MK „Cerski junaci 1914“.

-Mačevanje je veoma zanimljiv sport, jer omogućava borbu bez kontakta i povređivanja, na disciplinovan način. Pored toga, treninzi jesu naporni i zahtevaju veliku fizičku spremnost koja se stiče postepenim zagrevanjem- objasnio je Mateja.

Pokrovitelj manifestacije pod sloganom „Budi aktivan“  je Olimpijski komitet, posredstvom  fondova Evropske unije.

D.Dimitrijević

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version