SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

INFORMATIVNA SLUŽBA ZAJEDNO ZA SRBIJU

 

Srpska napredna stranka  je očigledno doživela strujni udar suočena sa činjenicom da je Savet Evrope pozvao predsednika Zajedno za Srbiju Nebojšu Zelenovića da ovu instituciju izvesti o strašnim zloupotrebama koje vlast čini u Srbiji više od šest godina.

Bespravna hapšenja, upotreba sile u izborima i u borbi protiv političkih protivnika posle izbora, zastrašujuća sistemska korupcija, beskrupulozna proizvodnja lažnih vesti kroz manipulisanje režimskim medijima biće izneti pred lice institucije koja postoji da bi štitila osnovne vrednosti civilizacije u Evropi.

Zajedno za Srbiju najoštrije osuđuje brutalan, ničim dokazan i potpuno sumanut napad Srpske napredne stranke na predsednika stranke i gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića povodom događaja od subote uveče u domaćinstvu Šapčanina Mladena Čolića.

Zajedno za Srbiju osuđuje kao i uvek svako kršenje ljudskih, građanskih i političkih prava građanki i građana.

Nikada u istoriji političkog delovanja stranka i njeni funkcioneri nisu preduzeli niti naložili bilo kakav napad usmeren protiv ljudskog integriteta političkih protivnika. Svako dobronameran u Srbiji to zna.

Sa potpunom ljudskom i političkom odgovornošću tvrdimo da stranka nema nikakve neposredne niti posredne veze sa onim što se dogodilo u domaćinstvu funkcionera šabačkih naprednjaka u subotu uveče.

Sve gluposti i laži iznete u saopštenjima SNS-a biće iznete i pred domaće pravosuđe.

Lažne vesti su postale nažalost zlo sa kojim živimo. Borićemo se za normalan i civilizovan život kao i uvek do sada. Sigurni smo da će građani na kraju doneti odluku da zdrava pamet i pravda pobede zlo, glupost i laž.

Exit mobile version