Saopštenje Opšte bolnice Šabac

Povodom navoda na jednom lokalnom portalu od subote 18.04.2020. godine dužni smo da, zbog zloupotrebe medicinske dokumentacije i u cilju zaštite privatnih podataka pacijenata, a takođe i kako bismo sačuvali ugled  zdravstvenih radnika jer su napadi toliko učestali da se dešavaju na dnevnom nivou, saopštimo sledeće:

Pacijentkinja je operisana kao hitan slučaj na odeljenju ginekologije 25.02.2020. godine. Postoperativni tok  je protekao uredno. Otpuštena je na kućno lečenje urednih kliničkih parametara. Na kontrolnom pregledu su uklonjeni konci, gde su opšte stanje i lokalni nalaz bili uredni. Zakazana je kontrola za mesec  dana.

Pre tri dana pacijentkinja je ponovo hospitalizovana zbog „curenja rane“. Lečenje je u toku i konzilijarno je pregledana. Dobrog je opšteg stanja i stabilnih vitalnih parametara, sa urednim parametrima infekcije, osim temperature koju je imala jedan dan.

Krajnje je zlonamerno i neprimereno da se iz dana u dan, iz sata u sat vodi hajka na ustanovu i zdravstvene radnike koji svakog momenta predano i odgovorno obavljaju svoj posao u preteškim uslovima.

Svima je jasno da sve ovo ima karakter tendencioznog, a sa ciljem da se uruši ugled zdravstvenog sistema, ustanove i pojedinca.

Exit mobile version