Samo njega nema

51. Plivački maraton „Jarak – Šabac“

Tu je na svakoj manifestaciji, na svakom sportskom nadmetanju. Tu je da dodeli zahvalnice, medalje i pehare. Tu je da kao v.d. gradonačelnika Šapca dodeli pehar posle galopske trke koja nije ni trka grada, ni trka dana. Tu je da na „Megdanu“, sa kiselim osmehom jer ga je narod spontano izviždao, dodeli pehare bokserima. Tu je da govori u Sportskom savezu, u Lipolistu u okviru manifestacije „Ruže Lipolista“, u Osnovnoj školi „Laza K. Lazarević“ pred takmičenje iz istorije, tu je i da otvori PRVU „Cersku bitku“ (fotografija broj 1), ali nema ga pored plivača na PEDESET PRVOM Plivačkom maratonu „Jarak – Šabac“ (fotografija broj 2).

fotografija broj 1
fotografija broj 2

Neplivače držati što dalje od vode

Baš svuda je, baš u sve se meša, ne propušta priliku da se fotografiše, štipka decu za obraze, jede pogače, dodeljuje zahvalnice, medalje i pehare, fotografiše se sa članovima koji moraju i da se pojave i fotografiju objave na društvene mreže, jer to je uslov za posao za njih ili njihovu decu. Nekoliko „šamara“ s vrha i opet „margarin“ u jurišu… Nije važno koji dan i nedeljom se fotografiše, izbegava „batine“, dodeljuje priznanja, ali nikako ne ide blizu vode. To podržavam. Svaki neplivač bi trebalo da se drži dalje od vode, obuke danas nisu skupe, a važne su kao i zaštitne maske zbog virusa. Na taj način čuvate sebe ali i druge. No, da se vratimo na temu, koliko titula „dr“ ispred imena ovog čoveka gubi smisao. Doktor odbojke, a beži od plivanja i vode. Jednostavno obesmisliše sve…

ČESTITAM PLIVAČIMA

 

Fotografija sa jednog od plivačkih maratona „Jarak – Šabac“

Svim učesnicima 51. Plivačkog maratona „Jarak – Šabac“ čestitam od srca. Posebno čestitam takmičarima Plivačkog kluba „Delfin“, kluba zbog kog sam ja zavolela i trenirala plivanje, zbog kog stil delfin plivam odlično. Zato topla preporuka za sve neplivače, pa makar imali „dr“ (sporta) ispred imena i potencirali na tome, da se prijave za obuku u „Delfinu“. Krenite već danas.

ZA ŠABAC BEZ NEPLIVAČA!

Exit mobile version