Sajam darovitosti

DANAS U SALI ŠABAČKE GIMANZIJE

Sajam darovitosti, koji organizuje Grad Šabac u saradnji sa institucijama i organizacijama obrazovanja, biće održan na Međunarodni dan darovitih učenika, u utorak, 21. marta, sa početkom od 12 sati, u sali Šabačke gimnazije. Ana Marinković, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti istakla je da je cilj da se ova tema učini aktuelnom, kako bi mladi, talentovani i kreativni ljudi dobili maksimalnu podršku lokalne zajednice za razvoj svojih kapaciteta i talenata.

,,Na sajmu će se, na 24 štanda, predstaviti šabačke škole i druge ustanove i organizacije koje se bave obrazovanjem. Sajam će početi muzičkim programom i predstavljanjem učesnika, nakon čega će prisutni biti u prilici da posete štandove.
Sajam darovitosti je manifestacija u sklopu projekta „Naučni centar-fabrika ideja za 21. vek“ koji se sredstvima Evropske unije i grada Šapca finanira u okviru programa EU PRO plus. Projekat je u prethodnom periodu predstavljen javnosti, a podsećanja radi, glavna aktivnost je usmerena na rekonstrukciju objekta u okviru kompleksa na Letnjikovcu i uspostavljanje Naučnog centra za decu i mlade. Pozivam naše sugrađane da dođu i isprate program Sajma”, rekla je Ana Marinković.

Exit mobile version