Šabac – Katalonija

3

LIČNI STAV:  HANIBAL KOVAČ

„A što ne bi moglo“?…. „Usnio sam jedan san, da mi svane i taj dan“!

Mislim, mi ovde u našem Šapcu, imamo sve preduslove da se otcepimo i da počnemo da živimo život jedne prave, nezavisne republike. Neka nam gradski oci zakažu referendum na kome ćemo se mi, građani Šapca, demokratski izjašnjavati da li smo za otcepljenje, kada smo već ionako nezavisni a i ovi iz vrha države nas ne jebu tri posto, uostalom kao ni mi njih… Budimo iskreni, da je na primer Vučić zaista, onako pošteno, predsednik svih nas, on bi se kao i svi pravi predsednici, bar malo prošetao ulicama našeg grada i pozdravljao iznenađene, zabezeknute a pomalo i preplašene građane Šapca… Jebi ga, nije, nije hteo čak ni da poseti svoje partijsko povereništvo u glavnom gradu „Čivijaške republike“, jer tek mu je od njih muka… I šta sad, pitam vas ja, nego da poput Katalonije i Katalonaca, raspišemo referendum i da sami, kao što već i činimo, živimo svoj ovozemaljski život u totalitarnom, Vučićevskom okruženju… Eto, Japanci nas gotive, ambasadori svih Evropskih zemalja nam redovno dolaze, oni Slovenci iz Celja nas obožavaju, Italijani i Nemci samo što se ne kunu u nas Šapčane…. A imamo i ZONU, kako rukometnu, onu znate 6-0 ili 5-1, pa košarkašku mrtvi presing, tj. čovek na čoveka ili čovek na ženu… I na kraju, imamo još jednu ZONU i to onu najvažniju, dakako industrijsku… I stvarno, pitam se što mi pored ovakvih činjenica i fakata ne bi bili republika… Daj bre lepo da se verifikuje, zvanično ta „Čivijaška republika“ i da pasoši deljeni pre desetak godina zaista postanu naš zvanični lični dokument… I mi se otcepimo ali opasnost je i gle „nuto kurca Evropa nam to dozvoliti neće a Boga mi ne znam ni za Srbiju“.

I na kraju, u takvoj konstelaciji snaga zamišljam Vučića, kao pravog i principijelnog, tako reći iskrenog čoveka i predsednika, koji svetu i Evropi javno postavlja pitanje: „Zašto gospodo i Šapcu ne date nezavisnost i autonomiju a Kosovu ste dali i to bez ikakvog referenduma, dozvolivši jednostrano otcepljenje, pri tome i nadasve nepoštujući Rezoluciju 1244! Evo, Šapčani su napravili referendum, potpuno demokratski organizovan a i na proteklim izborima, legitimnim i demokratskim, lokalnim, pokazaše da imaju sopstvenu i nezavisnu društveno-političku volju! Dakle, gospodo Srbi i Evropljani, od Atine do Helsinkija i od Porta do Istanbula, ne možemo imati dvostruke aršine, za Kosovo jedno a za Šabac i bratsku nam Kataloniju sa Pikeom i Šakirom na čelu, nešto potpuno drugo…“

Reče predsednik Evropske Srbije i osta živ… Eeee, svaka mu čast!

P.S.

Dakle gospodo, idemo na referendum, pa šta bude. Garant će nas izađi preko 50 posto biračkog tela i taj referendum će biti potpuno legitiman i demokratski verifikovan. Svi će se mnogo obradovati i Putin i Tramp i sam Vučić, jer će nas onda i na taj način jednom konačno skinuti s`one stvari, što mi Šapčani gorljivo želimo, mislim, da se i on nama skine sa sve njegovim doktorima nauka – poverenicima zajedno!

Facebook komentari

Discussion3 Comments

 1. SABAC GRAD BEZ NADE

  Mi nemamo Barselonu, ni grad a ni klub,
  Nemamo Ž.Pikea i mnogo toga još, sto ima Španija ili ta nova Katalonija (ako bude).
  Nemamo ni gradonačelnika, koji komunicira sa gradjanima i deli sa njima probleme.
  Mi zato imamo:
  1.kafanu u Kulturnom centru
  2. promociju direktora koji jos nisu izabrani na konkursu,
  3.imamo samo neradnike u državnim firmama,
  4. nemamo gradske autobuse, već automobile jedne na drugima u gradu,
  5. mi nemamo video nadzor i policajce u školama, pa nam deca trpe nasilje,
  6. nemamo ljude da iznajme lokale, jer novca nikad manje.
  Imamo jednu novu “japansku” za 20 godina i za minimalac u tim Vašim zonama…
  Kakav god da je, zar je normalno da nam Predsednik okrece ledja i da ne pomaže u investicijama? Ja ne želim takav grad. Grad otpora, bez investicija. A to…svi nas vole… pa što ne investiraju ti stranci Vaši ovde? Lepo je nekolicini i njihovoj deci ovde.
  Ajde, mogli bi taj referendum, jer nam stvarno gore ne može biti.
  Dali ste lep predlog, ali su Vam argumenti smešni.
  15000 Berlin

 2. Prvo mi Sapcani da proteramo lokalnu bandu koja nam je uzurpirala grad i napravila od njega svoj mafijaski kartel, a onda cemo videti za taj referendum. A vi partijski cirkuzanti mozete da krunisete svog gazdu Petrovica u Sremskoj Mitrovici.

 3. Kako vas nije sramota da pišete o bilo kome?
  Pa taj Vaš DS je zaposlio Jelenu Lazić na dva mesta istovremeno.
  Radi mala sa srednjom školom i u Kulturnom centru i ona je i PR bazena.
  Ovo je dno i za ovo treba da čuju svi mediji u Srbiji. A za druge nema posla?
  A još jedna devojka je zaposlena u ustanovi Centra za socijalni rad, a da nije uopšte dolazila na posao i uredno je primala platu.Direktorkina drugarica…Ne znam ime.
  Jel i to Vučić? Ovo je SRAMOTA.SRAMOTA.SRAMOTA. Protiv ovoga i Vi novinari treba da se borite,ako je u vama malo časti ostalo i u Vašoj profesiji.

Leave A Reply