Roditelji hoće jednog prevoznika, opština im nametnula drugog

Lazarević tvrdi da je odabran zbog rodbinskih veza sa direktorom TO opštine Vladimirci

Od početka školske godine, tokom sedamnaest dana, školski prevoz iz opštine Vladimirci do Šapca obavljalo je do sada tri prevoznika, iako su roditelji dali saglasnost samo za prvog. Uz pristanak 28 roditelja, za taj posao bio je zadužen prevoznik Bata Joksimović, ali je u međuvremenu, kako navodi roditelj Zoran Lazarević, pod pritiskom, on poveren Eurotrans toursu iz Koceljeve, a zatim i Aci Andrijaniću. Opštinsko rukovodstvo je, ne želeći, kako objašnjava, da vuče stranu nijednom od prevoznika koji su u konfliktu, odabralo Andrijanića, a Lazarević veruje da ni to nije slučajnost, budući da je upravo taj treći prevoznik u rodbinskim vezama sa tamošnjim visokim fukcionerom.

-Nakon što smo se dogovorili s prvim prevoznikom, javilo se još dvoje dece u međuvremenu, jedno iz Vukošića, jedno iz Vučevice. Eurotrans tours iz Koceljeve se pobunio, jer mu Bata navodno kupi putnike i onda su njemu dodelili taj posao. Išao je ujutru i popodne, a uveče nije mogao da vraća decu, što nam je najvažnije. Uslove o prevozu dece koje je država propisala 22. juna ove godine Bata Joksimović ispunjava- klima, sigurnosni pojasevi, grejanje. Nama to odgovara, dogovorili smo se da kao roditelji potpišemo i da mu svakog meseca plaćamo dnevnu povratnu kartu u iznosu od 400 dinara za dete, jer nam decu praktično dovozi do kuće i škole. Na kraju, došao je prevoznik Aca Andrijanić sa kombijem, za kojeg nisam siguran ni da li ispunjava neophodne uslove za posao koji obavlja. Nedelju dana je decu vozio Joksimović, nešto kratko Eurotrans tours, a od ponedeljka je prevoznik Andrijanić, koji je u srodstvu sa direktorom Turističke organizacije Vladimirci Mioljubom Pavličevićem. Zašto mi kao roditelji ne možemo da se pitamo o prevozniku, nego to mora opština, a mi snosimo troškove prevoza- pita se Lazarević.

On kaže da je problem što se sve radi „na divlje“, te on zapravo ne zna kome i za šta plaća.

-Sve se radi van zakona. Ne znam kome dajem novac i za šta, nema karte, ni dnevne, ni mesečne. Jedino je Joksimović davao karte deci- naglašava zabrinuti roditelj i dodaje da niko iz opštine nije želeo sa njima da razgovara na tu temu, već su o promeni prevoznika čuli tako što su jedni druge međusobno informisali, a govorilo se i da je Joksimović otkazao, jer su mu pretili dolaskom republičke inspekcije ukoliko se ne povuče.

Nije voljan da čeka, te će za nekoliko dana na pisarnici u Beogradu predati molbu predsedniku Aleksandru Vučiću da to pitanje reši.

-Pošto ima nesposobne ljude u opštini, želim da ga informišem o tome i da dođe u Vladimirce da to reguliše. On uzima porez od ličnog dohotka od mene i moje supruge i ja imam pravo to da tražim. Želim samo da se poštuje zakon i da nam se da pravo da odlučimo ko je najpouzdaniji i kompetentan da preuzme odgovornost da vozi našu decu- zaključuje Lazarević i dodaje da je dokaz nebrige za mlade i to da ove godine, za razliku od prethodnih, opština nije imala novca da plati besplatan odlazak na more za 13 nosilaca „Vukove diplome“, ali je imala za koncert pevačice Rade Manojlović na bazenima u Vladimircima.

R.P.

Exit mobile version