Rio Tinto ne sme početi sa radom!

SAOPŠTENJE POKRETA BUĐENJE

U Loznici je održana još jedna bitka za Srbiju. Udruženja ‘ Zaštitimo Jadar i Rađevinu ‘ i ‘Koalicija za održivo rudarstvo u Srbiji ‘ su u Loznici organizovala protest ispred Gradske kuće, u vreme zasedanja Skupštine opštine Loznica, na kojoj odbornici treba da glasaju za promenu prostornog plana kojom bi Rio Tintu širom otvorili vrata za početak radova, a Jadru, Rađevini, Mačvi i celoj Srbiji će biti otvorena vrata pakla koji će nas, posledično, progutati.

Uz razna  ekološka udruženja, političke organizacije i stranke, učešće je uzeo i Pokret Buđenja, a predstavljao nas je Dušan Tufegdžić. Onako kako smo svi, zajednički, počeli u Šapcu, nastavili smo u Loznici, i ne stajemo i ne predajemo se. Rio Tinto ne sme početi sa radom! To će biti početak kraja života u zapadnoj Srbiji, jer ćemo ostati prvo bez vode,  a onda bez poljoprivredne proizvodnje. Ako nema poljoprivrede, nema ni Jadra, ni Mačve, nema ničega. Zapitajte se gospodo izdajnici Srbije i Srba, naši svemoćni vlastodršci koji ste nas uveli u ‘zlatno doba’, gde  će vam deca i unuci živeti kad ne bude čiste vode i vazduha? Da li će taj novac koji ste dobili biti dovoljan da za vaše potomke kupite zdravu Drinu i Savu, zdrave šume u Jadru, da ih nahranite hranom bez otrova isteklih iz rudnika kom želite dobrodošlicu?! Neće, gospodo, tamo gde Rio Tinto ostavi trag, bivstvovanja nema. Samo ćete, vas šačica, verovatno naći drugu zemlju u kojoj ćete živeti, od novca koji ste dobili od Rio Tinta ili uzeli od građana Srbije. Naravno, ukoliko se ovaj narod pre toga ne probudi i zatraži odgovornost od vas za sve štete koje ste napravili, pravite i planirate da napravite.

Prijatelji, poznanici, sunarodnici – ne dozvolimo im! Ustanimo i probudimo se! Ne dozvolimo da nam otmu ono što je naše, svih nas! Srbija je naša zemlja i po ko zna koji put moramo je braniti! Ne sramotimo predake i ne ostavimo potomcima u nasleđe stid da nas je jedna politička gomila prodala svetskim robovlasničkim korporacijama, a da se mi nismo borili do poslednjeg atoma snage, znanja I umeća!

Predsedništvo Pokreta Buđenje

Exit mobile version