Rešenje

HUMORESKICA

Evo, prošlo je mesec dana od nelegalnog uvođenja vanrednog stanja, jer ga nije po zakonu donela skupština šerifovog okruga. Šerif, čale i najpoznatija preletačica iz jata u jato odlučili su da u vanrednom stanju nema zakona, osim onog koji šerif zavede. A šerif je naoružan do zuba svojim „novinarima“, „analitičarima“ i ostalim vračarama. Bez poštovanja zakona, šerif hapsi novinare, obećava penzionerima nova groblja, uvodi policijski čas, ali samo za obične građane, dok mu se pevači i sportisti bahate po hotelima sa milion zvezdica, uz nanogvicu i kućnu izolaciju, zatvara devojke koje pevaju pesme, neprimerene u odnosu na šerifovo jato, švrćka se po okrugu i deli respiratore, kupljene od naših para. Naravno, račune o kupovini ne prikazuje, ali zato lekarima, pri dodeli ovih aparata drži predavanje o njihovoj upotrebi. Šerif sve to čini, kršeći zakon o masovnom okupljanju i distanci. Ali, mora da se zna ko je baja. Baja do jaja. Gde on izgubi ideju o kršenju zakona, nastupa čale, koja plače po TV sa nacionalnom frekvencijom za starim licima iz gerontoloških centara u koje je nemarom šerifovih kadrova ušao koronavirus. Čale ne kaže da li su to suze žalosnice, ili radosnice. Možda su ove druge, jer, što manje penzionera, to više para za šerifa i njegove ulizice.

Elem, pošto se šerifova skupština ne sastaje zbog navodne zabrane okupljanja, imam jedan vrlo konstruktivan predlog. Mislim da će se sa njim složiti i Simo Spasić. Naime, pošto je masovno okupljanje dozvoljeno u ŽEKS-ovoj Zadruzi i Parovima  na „srećnoj“ kod MM/nije Merlin Monro/, predlažem šerifu i čaletu/onu preletačicu ionako niko ništa ne pita/ da se zasedanja skupštine održavaju u ovim sigurnim kućama. Recimo, šerifovi poslanici bi mogli da se smeste u Zadruzi, gde bi im ŽEKS podelio svu opremu i održao predavanje o koronavirusu, a u pauzama bi mogli da gostuju kod Satrape.Onaj šerifov Marjan po pitanju rijalitija ima veliko iskustvo, pa bi mogao da edukuje Martinovića, Orlića, Altagića i ostale. Šerifovi koalicioni partneri bi otišli kod Hepi – kepija. Tu bi im Milomir, uz kaficu sa Milojkom i Milijanom  organizovao i učešće u „Ćirilici“.

Lično mislim da je predlog korektan i što je najvažnije, bezbedan. Uostalom, dok bi skupština zasedala, šerif i čale bi seli u ER BASOV avion i po belom svetu u njega trpali respiratore i ostalu medicinsku opremu,/bez uzimanja računa/ koja bi u slučaju da koronavirus uspe da uđe u ovaj rijaliti mogli hitno da reaguju. SHOW MUST GO HOME!

Rade Đergović

 

Exit mobile version