Republičko takmičenje iz matematike u Šapcu

U subotu, 7. maja 2022. godine, u Šabačkoj gimnaziji, jednoj od najstarijih i najprestižnijih gimnazija u Srbiji, koja ove godine obeležava 185 godina od osnivanja, održalo se Republičko takmičenje iz matematike za srednjoškolce.

Ukupno 250 najboljih učenika gimnazija i srednjih stručnih škola iz cele države boravilo je u Šapcu. Marijana Isaković, direktorka Šabačke gimnazije istakla je da je velika čast rođendan ove škole započeti održavanjem Republičkog takmičenja iz matematike.

,,Lepo je videti sve ove mlade ljude, najbolje matematičare iz cele Srbije. Osmesima su ulepšali naš grad i svima im želim izuzetne rezultate. Naši đaci i kolege danas su me učinili ponosnom domaćicom”, rekla je Marijana Isaković.

Svečanom otvaranju takmičenja prisustvovao je i Željko Jović, viceguverner Narodne banke Srbije i docent na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a nekadašnji učenik Šabačke gimnazije.

,,Danas sam preplavljen emocijama što se nalazim u svojoj školi. Sve ovo me podseća na period kada sam bio u školskim klupama, čak sam danas sreo i profesore koji su mene učili. Matematika je moja velika ljubav, ona me i odvela u ovaj profesionalni svet. Zadovoljstvo mi je što sam danas ovde i što vidim sve ove mlade ljude koji se nadmeću i pokušavaju da ostvare veće domete iz oblasti matematike”, kazao je Željko Jović.

Grad Šabac iz budžeta za 2022. godinu izdvaja 21,5% za oblast obrazovanja. Između ostalog, izdvaja novac za podršku šabačkim učenicima i profesorima kroz stipendije, ali i podršku učešća na raznim takmičenjima na kojima učenici šabačkih škola postižu zapažene rezultate na najvišem nivou takmičenja.

 

 

Exit mobile version