Radničko-sportske igre „Ljubovija 2021″

U periodu od 23.09. – 18.10.2021. godine Sportski savez opštine Ljubovija  organizovao je program sportskih takmičenja za radne organizacije  sa teritorije  opštine Ljubovija pod nazivom ,,Radničko-sportske igre Ljubovija 2021”. Po prvi put od ponovnog pokretanja ove sportske manifestacije takmičenje je održano u pet sportskih disciplina i to: u malom fudbalu, šahu, pikadu, stonom tenisu i nadvlačenju konopca. Sportska takmičenja počela su i završila se sa turnirom u malom fudbalu koji je održan na terenu za male sportove stare OŠ, ,Petar Vragolić” u Ljuboviji. Učešće na ovom turniru uzelo je osam ekipa. Pobednički pehar pripao je ekipi koju su činile tri udružene firme „Primera tim“, „Tehnika Aleksandar“ i kladionica „Pin bet“,  drugo mesto pripalo je ekipi Osnovne škole „Petar Vragolić“ dok je treće mesto zauzela ekipa rudnika „Veliki Majdan“. Pojedinačne nagrade otišle su u ruke Borisava Ristanovića iz pobedničke ekipe koji je proglašen za najboljeg strelca turnira, Zorana Đokovića iz ekipe Osnovne škole „Petar Vragolić“ koji je proglašen za najboljeg golmana dok je njegov saigrač Ljubiša Alempić poneo epitet najboljeg igrača turnira.

„Privatnici“ najuspešniji u malom fudbalu

Turnirom u malom fudbalu završen je program sportskih takmičenja „Radničke-sportske igre Ljubovija 2021“. Dana 18.10.2021. godine na terenu za male sportove stare OŠ ,,Petar Vragolić“ u Ljuboviji odigrana je završnica turnira. Najpre je odigrana utakmica za treće mesto u kojoj su se sastale ekipe rudnika ,,Veliki Majdan“ i „KM Manufaktur Rene“, šampioni sa poslednjih radničko-sportskih igara koje su održane 2019. godine. Ekipa rudnika „Veliki Majdan“ odličnom igrom stigla je do pehara za treće mesto ubedljivo slavivši rezultatom 4:0. Finalna utakmica u kojoj su se sastale ekipe Osnovne škole „Petar Vragolić“ i ekipe koju su činile tri privatne udružene firme „Primera tim“, „Tehnika Aleksandar“ i kladionica „Pin bet“ u potpunosti je opravdala očekivanja. Iako je ekipa Primera tim/Tehnika Aleksandar/Pin Bet brzo stigla do početnog vođstva ušlo se u neizvesnu završnicu. Tri minuta pre kraja utakmice ekipa OŠ „Petar Vragolić“ stiže do izjednačenja pogotkom Milivoja Petrovića. Do kraja susreta nije bilo pogodaka tako da je pobednik ovogodišnjeg turnira odlučen nakon penal serije. Igrači ekipe Primera tim/Tehnika Aleksandar/Pin Bet bili su nepogrešivi za razliku od Osnovne škole koja je promašila oba penala tako da je pobednički pehar otišao u ruke „privatnika“. Najbolji strelac ovogodišnjeg turnira je Ristanović Borisav iz pobedničke ekipe sa 14 pogodaka. Za najboljeg golmana proglašen je Đoković Zoran iz OŠ „Petar Vragolić“ dok je njegov saigrač Ljubiša Alempić proglašen za najboljeg igrača turnira. Nagrade najuspešnijim ekipama i pojedincima uručio je predsednik Sportskog saveza opštine Ljubovija Saša Marković. Sportski savez opštine Ljubovija se ovim putem zahvaljuje svim učesnicima kao i svima onima koji su pomogli organizaciju ovog turnira.

Između utakmice za treće mesto i finala održano je takmičenje  u nadvlačenju konopca. Prvo mesto zauzela je ekipa rudnika „Veliki Majdan“, drugo mesto pripalo je Osnovnoj školi „Petar Vragolić“ dok je pehar za treće mesto pripao Opštini Ljubovija.

Dana 29.09.2021. godine u sali stare OŠ „Petar Vragolić“ u Ljuboviji održani su turniri u pikadu i stonom tenisu. Učešće na turniru u pikadu uzelo je 6 ekipa. U izuzetno zanimljivoj završnici prvo mesto odnela je ekipa kladionice „Pin Bet“, drugo mesto pripalo je tehničkom pregledu „Tajm“ dok je Dom zdravlja Ljubovija zauzeo treće mesto. Nakon turnira u pikadu usledilo je takmičenje u stonom tenisu. Šest ekipa raspoređenih u dve grupe borile su se za pobednički pehar turnira u stonom tenisu. Nakon neizvesnog finalnog duela koji je rešen mečom dublova, ekipa tehničkog pregleda „Tajm“ savladala je ekipu Srednje škole „Vuk Karadžić“ rezultatom 2:1 i na taj način stigla do pobedničkog pehara. Treće mesto pripalo je ekipi „Bojana Net“.

Sala Skupštine opštine Ljubovija bila je poprište izuzetno zanimljivog turnira u šahu čija završnica je odigrana 04.10.2021. godine. Učešće na ovom takmičenju uzelo je 6 ekipa. Finalnim mečom u kojem su se sastale ekipe Opštine Ljubovija i Elektrodistribucije Ljubovija završen je ovaj turnir. Pitanje pobednika rešeno je duelom u kojem su se sastali predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović sa jedne i predsednik šahovskog kluba „Drina“ Milan Josipović sa druge strane. Pre ovog meča opštini Ljubovija prvi poen doneo je Zoran Polić tako da je predsedniku opštine Ljubovija Milanu Jovanoviću i remi bio dovoljan za pobednički pehar što se i dogodilo. Treće mesto zauzela je ekipa tehničkog pregleda „Tajm“. Nagrade najuspešnijim takmičarima na sportskim takmičenjima uručio je predsednik Sportskog saveza opštine Ljubovija Saša Marković. Ideja Sportskog saveza opštine Ljubovija je da kroz ovakav vid takmičenja uključi što veći broj ljudi iz radne populacije u sistem sporta.

Sportski savez opštine Ljubovija

Foto: Ljubovija.info  

Exit mobile version