Radio „Soko“ obeležio 18 – godišnjicu postajanja

Pomogli smo mnogima a nama niko

LjUBOVIJA – U prisustvu brojnih zvanica radio „Soko“ u Ljuboviji je skromno proslavio 18 godina rada. Poznati kao borci za pravdu i slobodu medija, redakcija „Soko“ radija nailazila je često na razne pretnje pritiske, zastrašivanja, ali i uprkos tome postoji već 18 godina, i omiljena je radio stanica mnogih građana kako u Ljuboviji tako i van granica opštine. Prenosimo deo saopštenja redakcije Soko radija povodom 18 godina postojanja:

– Osamnaest godina nije mali period i na tom putu koji nije bio posut ružama, već je naprotiv bio težak i trnovit imali smo puno izazova, nedaća, pritisaka, pretnji, zastrašivanja, prijava, sudskih procesa, kontrola i nasrtaja državnih organa i institucija. Zamerili smo se mnogima, mnogi su se ljutili na nas. Izdržali smo i opstali sve do današnjih dana boreći se za pravu istinu i prave vrednosti u našem društvu – kaže za „Podrinske“ Zoran Protić vlasnik radija „Soko“ i dodaje:

– Uvek smo bili na strani naroda, na strani naših građana koji su trpeli razne nepravde, ucene, pretnje i šikaniranja od strane predstavnika vlasti, od silnika i moćnika, koji su se bahato i osiono ponašali i gazili preko svih samo da bi došli do svog cilja. Pomogli smo mnogima a nama niko.

Pokušali smo da ispravimo mnoge krive Drine i to smo činili sa manje ili više uspeha. Žao nam je samo što nismo uspeli da „ispravimo“ i ovu jednu krivu Drinu koja protiče kroz našu opštinu?

Miladin Mališić

Exit mobile version