Prvo alko-test pa batine

Novi slučaj policijske brutalnosti u Malom Zvorniku

Andrija Arsenović iz Šapca, podneo je žalbu na postupanje policajaca u Opštini Mali Zvornik, gde su ga saobraćajci zaustavili tokom redovne kontrole. Naime, nakon što je Andrija Arsenović alko testiran i nakon što je utvrđeno da u krvi ima 0,73 promila alkohola, bez ikakvog povoda, jedan od policajaca počeo je da ga udara po glavi. Andrija kaže da su mu iz policije savetovali da treba da zaboravi ovaj slučaj, ali o kaže da neće odustati dok odgovorni policajac ne bude sankcionisan.

Alko test pa batine. Tako bi se mogao opisati događaj koji se desio u petak 15 oktobra u Malom Zvorniku. Andrija Arsenović, uz prekršajnu prijavu, od policajca dobio je i više udaraca u glavu.

„Ja sam uzeo onaj aparat, duvao jednom ili dva pute i oni su mi rekli da nije dobro. Rekao sam im nema problema dajte mi ponovo. Ja sam tada naduvao 0,73 promila alkohola u krvi. Dok sam ja duvao u alko test, drugi policajac je izašao iz auta i počeo da me udara šamarima i palicom po glavi. U međuvremenu, pozvali su interventnu jedinicu, čiji pripadnici su me odmah po dolasku lišili slobode i koji su mi stavili lisice“, objašnjava Andrija Arsenović.

Međutim, kako za tim nije bilo potrebe, Arsenović je ubrzo oslobođen.

„Nudili su mi da se dogovorimo, rekao sam im, da nemamo šta da se dogovaramo, da ja ništa nisam uradio, i da su oni napisali kaznu za alkohol, ali da za tim privođenjem nema potrebe. Čuo sam jednog policajca kako kaže drugom da stvarno nemaju osnova da me privedu, jer mi je jedina graška prekoračenje alkohola, a za to se ne hapsi“, naveo je Arsenović.

Andrija Arsenović nakon toga, zatražio je lekarsku pomoć, a sa izveštajima lekara, odlučio je da policijskoj upravi, prijavi bahato ponašanje policijskih službenika.

„Kada su me pustili, odmah sam zvao hitnu pomoć iz Loznice, pozvao sam i ženu iz Banje Koviljače da dođe po mene, ona me odvezla u bolnicu. Tamo su me pregledali, utvrdili lake povrede, napravili zapisnik i uputili me kod specijaliste u Šabac. Kada se sve to završilo, ja sam sa svom tom dokumentacijom otišao u Policijsku upravu u Šapcu i prijavio policajca koji me tukao“, ističe Andrija Arsenović.

Međutim, Arsenovića je najviše pogodilo to što su mu policajci nakon prebijanja savetovali da se slučaj prećuti, on kaže ne pristaje na to i očekuje reakciju nadležnih.

„Neću odustati od ovoga. Jednostavno, oni nisu imali razloga da me tuku, nisu imali razloga da me privode. Pitali su me da li sam pio alkohol, ja sam im priznao, što je i alko test pokazao, nisam ništa drugo uradio da bih zaslužio da se tako prema meni ophode. Ići ću i u Unutrašnju kontrolu u Beograd, podneću i njima žalbu. Iskreno očekujem brzu reakciju nadležnih, nadam se da će neko odreagovati na moj slučaj“, priča Andrija Arsenović.

Inače, vo nije prvi put da se građani žale na bahato ponašanje policijskih službenika u Malom Zvorniku, do sada Ministarstvo unutrašnjih poslova nikada se povodom toga zvanično nije oglasilo.

Đ. Mijailović

Exit mobile version