Program „Naše pesme, naši snovi“ za 184. rođendan Šabačke gimnazije

Priredili učenici sa profesorkom Ivanom Isailović

U okviru obeležavanja 184. rođendana Šabačke gimnazije, učenici su u četvrtak u svečanoj sali škole priredili program „Naše pesme, naši snovi“. Profesorka srpskog jezika i književnosti Ivana Isailović bila je zadužena za scenario, režiju i muziku.

Nakon izvođenja himne „Kuće stare“, prisutnima se obratila direktorka Marijana Isaković, koja je istakla da je bila u dilemi da li da otkaže okupljanje, ali su osećanja prevladala, jer su se đaci radovali druženju i radu na predstavi i bili bi razočarani da ne nastupe.

-Trebalo je ispratiti i Emilijinu novu knjigu, za koju verujem da će biti samo početak njene uspešne književne karijere, sportisti su poželeli teren i onda sam odlučila da se okupimo, da napravimo iluziju normalnosti, da poverujemo da smo se vratili u potpuno normalnu zonu života, da ponovo idemo u normalnu školu. Možda ćemo na taj način i prizvati normalnu situaciju- navela je direktorka Šabačke gimnazije.

Priznala je da su se prethodne dve godine svi koji rade u obrazovnom sistemu suočili sa brojnim izazovima.

-Teška vremena proveravaju. Lakše se savladavaju ako porodica snagu nađe u zajedništvu i stremnji ka istom cilju, a naša porodica je velika, brojna i snažna. Čine je učenici, profesori, zaposleni, bivši gimnazijalci, učenici, roditelji i svi oni koji vole i poštuju Šabačku gimnaziju. Naš cilj je jasan- biti i dalje među vodećim gimnazijama u Srbiji, stalno podizati lestvicu i težiti sve boljim rezultatima. Neće nam biti lako. Đaci već dve godine uče u posebnim uslovima. Znanje i entuzijazam opadaju. Ipak, neka nas inspirišu najbolji, najtalentovaniji, oni koji su spremni da uče, jer za njih ne postoje pepreke na putu znanja. Iduće godine ćemo obeležiti veliki jubilej- 185. rođendan naše škole. Nadam se, pod novim krovom, sa novim smerom i uslovima koje svi priželjkujemo. Verujem da ćemo se vratiti okolnostima normalnog života i rada. Svima čestitam rođenadan škole, želeći vam dobro zdravlje, uspeh i ličnu sreću- zaključila je Isakovićeva.

„Šabačka gimnazija je zaslužila da zajedno kao učenici i profesori ove škole podsetimo koliko znanja nam je pružila, koliko će nam životnih iskustava tek pružiti“, poručili su gimnazijalci na početku programa.

U okviru proslave 184. rođenadana škole, organizuje se i fudbalski turnir i izložba „Dok sanjam Kinu“. Predstavljena je i prva knjiga učenice Emilije Stanojlović „Manifestovanje pakla“, a novembar će biti posvećen i promociji drugih uspešnih učenika. Programi su, zbog epidemioloških mera, organizovani bez gostiju.

D.Dimitrijević

Exit mobile version