ProGlas poziva na miran protest kod Terazijske česme

Inicijativa ProGlas poziva sve građanke i građane na miran protest, koji će biti održan danas, u subotu (30. decembar), od 12 časova, kod Terazijske česme, pod sloganom „Ne pristajemo“. Kao specijalni gost, na protestu će govoriti glumac, pesnik i muzičar Rade Šerbedžija.

Osim njega, obratiće se i pokretači ProGlasa glumica Svetlana Ceca Bojković, kao i profesori Miodrag Jovanović i Filip Ejdus, profesor Oliver Tošković, ali i Srđan Cvijić kao kontrolor na nedavno održanim izborima, Marinika Tepić i Miroslav Aleksić ispred koalicije Srbija protiv nasilja, košarkaš Vladimir Štimac ispred koalicije NADA, kao i studentkinja Emilija Milenković. Voditelj programa biće novinar Željko Bodrožić.

Nakon govora kod Terazijske česme, učesnici protesta uputuće se ulicom Kralja Milana do Londona, odakle će skrenuti u Kneza Miloša, da bi potom stigli ispred zgrade Ustavnog suda.

Inicijatori ProGlasa još ranije su pozvali sve da složno, mirno i odlučno poruče da ne pristaju na prekrajanje izborne volje, da ne pristaju na obesmišljavanje demokratije i vladavine prava i da ne pristaju na rađanje ogoljene autokratije u Srbiji.

Zbog izneverene izborne volje građana, ProGlas zahteva da se novi parlamentarni i lokalni izbori u celoj Srbiji održe u roku od šest meseci nakon procesa temeljne promene izbornih uslova.

Exit mobile version