ProGlas osuđuje napade na Crtu!

ProGlas najoštrije osuđuje napade Aleksandra Vučića i drugih glasnogovornika njegovog režima na Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA). 

 Reč je o organizaciji civilnog društva koja je više od dvadeset godina posvećena razvoju demokratske kulture i koja je odigrala ključnu ulogu u prikupljanju dokaza o tome kako je režim varao na izborima održanim 17. decembra 2023. godine. 

 Nemamo nikakve sumnje da ovi režimski napadi imaju za cilj da delegitimizuju, zastraše i ućutkaju ovu organizaciju samo zbog toga što se odvažila da razotkrije izbornu prevaru čije su razmere bez presedana od početka demokratskih promena u Srbiji. 

 Zbog toga i pružamo punu podršku Crti, ali i svim drugim hrabrim organizacijama i časnim pojedincima koji su doprineli tome da se činjenice o ovoj izbornoj prevari dokumentuju, analiziraju i saopšte domaćoj i međunarodnoj javnosti.

 Već smo rekli da ne pristajemo na izbornu prevaru. Sada poručujemo da nećemo pristati ni na ove očigledne pokušaje režima da ukloni kako dokaze tako i svedoke rušenja samih temelja demokratije u Srbiji!

Inicijativa „ProGlas“

Exit mobile version