Prodaja zemlje za šaku vlasti

Četvrti protest “Šabac protiv nasilja“

Po četvrti put održan je protest “Šabac protiv  nasilja“ okupljanjem građana ispred Stare robne kuće. Pročitani su zahtevi protesta koji su preduslov za neki normalniji život u Srbiji. Nasilje mora da stane i da se čitav sistem mora menjati, rečeno je u proglasu.

Profesor Velimir Kuzmanović pročitao je „pismo tuge“, jer u Srbiji ista je tuga za sve roditelje a deca odlaze iz nje u potrazi za boljim životom. On je naveo da Srbija ima više plodnih njiva nego Holandija i Austrija, a opet smo siromašna zemlja. S druge strane u Narodnoj banci Srbije radi 190 više zaposlenih nego u sličnim bankama u nordijskim zemljama. Za fotelju i šaku vlasti naprednjaci su spremni da sve prodaju i iznevere osnovne ljudske vrednosti. Posebno je naveo da se desilo da jedna ozbiljna država, SAD, optuži direktora BIE, Aleksandra Vulina, za trgovinu narkoticima, a on se duže od deceniju nalazi baš na bezbedonosno značajnim i osetljivim funkcijama.

Obrnule se uloge pa kao da se sudi časnim policajcima koji su otkrili najveću plantažu marihuane u Evropi, a ne ovejanim kriminalcima koji su srasli sa državom.

O vremenu beščašća dovoljno govori armija botova, koja to rade u javnim preduzećima i ustanovama, i to u toku radnog vremena, i zato još primaju bogatu nadoknadu.

Bez promene celokupnog sistema Srbija će biti osuđena da polako odumire, rekao je Kuzmanović.

Protesna šetnja krenula je Jevremovom ulicom prema severnom obodu grada, i kolona građana kratko je zastala ispred TV As. Uz brojne zvižduke postavljene su parole sa pitanjima o kojima ova medijska kuća ne izveštava. Najveći  deo sredstava iz gradskog budžeta za informisanje dobila je ova televizija, dok je nekadašnja TV Šabac praktično ugašena.

D.E.

Foto. Protesna šetnja ulicama Šapca

Exit mobile version