Priznanje Šapcu za širenje japanske kulture

Ambasador Japana, NJ. E. Imamura Akira, 20. oktobra, je Gradu Šapcu uručio priznanje ministra spoljnih poslova Japana.

Ambasador Japana u Srbiji Imamura Akira po prvi put je posetio Šabac, donevši ovo priznanje za izuzetno dostignuće na međunarodnom planu. Prilikom uručenja priznanja ambasador je zahvalio predstavnicima Šapca za širenje japanske kulture na ovim prostorima.

-Znam da postoji duga istorija između dva grada Fuđimija i Šapca. Oni razmenjuju delegacije, posećuju jedni druge i učestvuju na kulturnim događajima i doprinose razvoju odnosa između naše dve zemlje. Fabrika „Jazaki“ je uspešan primer japanskih investicija u Srbiji i veoma sam zadovoljan što oni uspešno posluju već 6 godina i što njima u potpunosti upravljaju građani Srbije. Želeo bih da se zahvalim gradonačelniku Šapca, građanima i članovima „Kluba prijateljstva Šabac-Fudjimi“ na njihovom doprinosu i nadam se da će i dalje doprinsiti razvoju odnosa između naše dve zemlje, rekao je ambasador Japana u Srbiji Imamura Akira.

Četrnaest decenija diplomatskih odnosa između Japana i Srbije jesu dokaz da ove dve zemlje imaju izuzetne odnose u kulturnim, sportskim i ekonomskim aspektima.

Pored članova gradske uprave, predavanju priznanja u Gradskoj kući su prisustvovali predstavnici „Kluba prijateljstva Šabac-Fudjimi“, kao i direktorke „Šabačke gimnazije“ i Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“ Šabac.

Exit mobile version