Priznanja za tri šabačke srednje škole i PU „Naše dete“ na Međunarodnom sajmu obrazovanja

Prijem za nagrađene u Gradskoj kući

Na 16. Međunarodnom sajmu obrazovanja ,,Putokazi”, vrhunsko priznanje- Pehar novosadskog sajma osvojilo je Odeljenje za društvene delatnosti grada Šapca. Velika zlatna medalja pripala je Ekonomskoj školi ,,Stana Milanović”, Medicinskoj školi ,,Dr Andra Jovanović” i Tehničkoj školi iz Šapca, zlatna medalja pripala je PU ,,Naše dete”, dok su dve srebne medalje dodeljene PU ,,Naše dete” grupama dece do 3 i od 3 do 5,5 godina. Tim povodom, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić organizovao je u petak u Gradskoj kući, prijem za pojedinačne nosioce nagrada.

Čestitajući dobitnicima priznanja, rekao je da su one dokaz kompletno uređenog obrazovnog sistema u gradu.

-Nagrade su znak da je Grad Šabac na dobrom putu i da ide ka gradu znanja. Zaista sam ponosan što su obrazovne ustanove ovog grada pokazale pre svega veliku odvažnost da svoje ustanove kandiduju za ova priznanja, a istovremeno i da je kvalitet obrazovanja u gradu Šapcu na visokom nivou. Skoro četvrtina budžeta grada opredeljena je za kvalitet obrazovanja i funkcionisanje obrazovnih ustanova. Oko 10,5 miliona se izdvaja za najtalentovanije učenike. Posebno mi je drago što je kvalitet srednjeg obrazovanja nesporan, budući da su tri srednje škole dobile priznanje i pokazale da se u njima vrlo kvalitetno radi. Spremne su da, kada sve ovo prođe, u socijalnoj atmosferi neposrednosti postignu još bolje obrazovne rezultate. Grad mnogo ulaže u obrazovanje. U planu je da imamo i univerzitet u Šapcu u budućnosti, što će biti ponos Šapca- istakao je Pajić.

Direktorka Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“ Šabac Biljana Đuknić naglasila je da su nagrađene tri srednje škole različitog područja rada, ali im je zajedničko što se svojim radom, kvalitetom nastave, opremljenošću škola, bore da stvore kvalitetne uslove u kojima će se odvijati obrazovno- vaspitni rad za učenike.

-U saradnji sa Gradom i Školskom  upravom nastavićemo da težimo da obrazovanje u našem gradu bude na što višem nivou. S nestrpljenjem čekamo povratak naših učenika, jer su živa reč i neposredan kontakt nezamenjivi. Nadam se da će u narednom periodu sve biti mnogo kvalitetnije- poručila je Đuknićeva.

Direktorka PU „Naše dete“ Sandra Mićić navela je da treću godinu učestvuju u toj manifestaciji.

-Svake godine smo dobili neku nagradu, a ove godine povelju, dve srebrne i jednu zlatnu medalju. Izuzetno mi je velika čast, jer smo se potvrdili kao ustanova koja kvalitetno realizuje svoj rad, ali nas obavezuje da nema opuštanja, moramo da pratimo, usavršavamo se i budemo sve bolji- rekla je Mićićeva.

Sastanku su prisustvovali i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Ana Marinković i član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Bojan Damnjanović.

D.Dimitrijević

Exit mobile version