Prijem za Tamaru i Milu Ignjatović

Prva beba u Šapcu zahvaljujući projektu finansiranja troškova vantelesne oplodnje

Za bračni par Tamaru i Branka Ignjatovića ova godina nije mogla lepše početi, budući da je 2. januara na svet došla dugooočekivana ćerka Mila. Ona je ujedno i prva beba rođena zahvaljujući projektu finansiranja troškova vantelesne oplodnje, koji Grad Šabac realizuje tri godine.  

Jedna od najlepših mera Grada

Predsednici Skupštine grada i Saveta za zdravlje Nemanja Pajić i dr Jovan Ćirić priredili su u četvrtak prijem za majku i ćerku i tom prilikom izrazili zadovoljstvo i sreću što je grad bogatiji za novi život.

Nakon tri pokušaja o trošku republičkog Fonda, usledio je četvrti, uspešan, finansiran troškovima Grada.

-Ja sam na tu borbu da se ostvarimo kao roditelji gledala kao na put koji suprug i ja treba da pređemo. Uvek sam smatrala da to nisu neki problemi, već izazovi koje nam život nameće i sa kojima treba da se suočimo. Bilo je teških trenutaka kada smo poželeli da odustanemo, ali gledali smo to sa optimizmom i imali nadu da će biti bolje. Dočekali smo i sada nam je život drugačiji i lepši, obojen lepšim bojama. Sada tek shvatam težinu reči mama i tata i zaista se trudimo da budemo odgovorni i dobri roditelji. Grad Šabac nam je pomogao finansijski, jer smo taj novac koji smo hteli da iskoristimo za četvrtu vantlesnu izdvojili na stranu za Milinu budućnost- navela je Tamara Jović Ignjatović, Milina majka.

Pajić je rekao da je podrška porodici jedna od najlepših mera koju grad Šabac ima i ujedno čestitao 15.maj, Međunarodni dan porodice. Sledeće nedelje biće raspisan i četvrti konkurs.

Najvažnija uloga

-Roditelji koji su istrajali u borbi su najveći heroji za primer drugima. Šta možete poželeti lepše jednom gradu nego što više dece, ona su naša budućnost. Ponosni smo na to što su svi parovi koji su se prijavili dobili pomoć. Našli smo pravu meru da obuhvatimo sve koji su zainteresovani, a da ispunjavaju uslove. Videli ste koliko je sreće mala Mila donela svojim roditeljima, a naravno, i nama. Do sada su konkurisala 34 para, a sva ta statistika i novac koji je izdvojen nije bitan kada vidite rezultat, koliko su roditelji srećni. Poruka ovog projekta jeste da se rađaju deca u našem gradu. To je uvek radost i govori o perspektivi grada Šapca. Mili ćemo poželeti je da proputuje svet, ali da joj krajnje odredište bude Šabac i da se ovde uvek rado vrati. Grad Šabac će se na najbolji način potruditi da ovde stvori najbolje uslove i da naša deca ovde i ostanu- poručio je Pajić.

Iz gradskog budžeta se na godišnjem nivou izdvaja tri miliona za finansiranje pokušaja vantelesne oplodnje, a u toku sledeće nedelje biće raspisan ovogodišnji konkurs.

-Naš najvažniji projekat i najbitnija aktivnost je upravo finansiranje troškova vantelesne oplodnje. Srce nam je puno, izuzetno smo srećni i ponosni što imamo rezultate. Ove godine se očekuju još tri bebe, što znači još lepih vesti. Finansiranjem troškova vantelesne oplodnje omogućili smo našim sugrađanima da se ostvare u najbitnijoj ulozi jednog čoveka, a to je uloga roditeljstva- podvukao je Ćirić.

Prijemu su prisustvovale i direktorka Centra za socijalni rad Jelena Milošević i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Tatjana Marković. Predsednik Skupštine uručio je maloj Mili srebrnjak sa grbom grada Šapca.

Dragana Dimitrijević

Exit mobile version