Prijem za rukovodstvo i vaterpoliste VK „Šabac“

U Gradskoj kući

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović priredio je u petak u Gradskoj kući prijem za rukovodstvo i igrače VK „Šabac“, koji su pobedom nad Crvenom zvezdom u sredu osvojili titulu šampiona Srbije.

Prvi put trofej ide klubu van Beograda

Čestitajući im na izuzetnom uspehu, gradonačelnik je poručio da su usrećili sve Šapčane, te da je vaterpolo u proteklih godinu dana postao sport broj jedan u Šapcu i privlači sve više mladih.

-Učinili su da vaterpolo i bazen u Šapcu budu prva tema. Ponosan sam na njih i njihov uspeh, koji dokazuju da, iako se borite u nemogućim uslovima, ako to činite jako dobro i sa snažnom voljom, uvek pobeđujete. Nadam se da je to samo prvi u nizu velikih uspeha koji im predstoje- istakao je Zelenović.

Pobeda je rezultat sistematičnog i stručnog rada u proteklom periodu, naveo je predsednik Skupštine kluba Nenad Živanović. On je izrazio zahvalnost Gradu Šapcu na podršci, jer bi bez nje uspeh izostao.

-Sport treba posmatarati kao lanac koji je jak koliko mu je jaka najslabija karika. U ovom slučaju, sve naše karike su bile najjače i zahvaljući tome smo osvojili duplu krunu. Svi u Vaterpolo klubu „Šabac“, igrači i stručni štab, verovali smo da ćemo ciljeve koje smo postavili pred početak sezone i ostvariti. Osvojiti duplu krunu u sportu je izuzetan uspeh, čime je naš san ostvaren. Treba napomenuti da je ovo prvi put nakon osamostaljivanja države Srbije da je trofej titule prvaka države otišao van Beograda- podvukao je Živanović.

Nije moglo bolje da se završi, pobeda u samoj završnici, smatra Mihajlo Repanović.

-Možemo biti prezadovoljni celom sezonom, tom utakmicom pogotovo. Svi ciljevi su ispunjeni, dupla kruna je stigla u Šabac. Rezultati govore koliko smo se potrudili. U Partizanu sam osvajao titule, nijedna mi nije draga kao ova, jer je ovde naš sport mnogo bolje ispraćen od strane pmedija i publike-rekao je Repanović.

Potencijal Šapca iskorišćen na pravi način

Veliki istorijski uspeh za klub došao je kao plod posvećenih treninga i teškog rada, naglasio je Ognjen Vasović.

-Zaista nam je svima drago i veoma smo srećni. Za mladog igrača kao što sam ja to mnogo znači u sportskoj biografiji- naveo je Vasović.

Aleksandar Eraković je ponikao u Vaterpolo klubu „Šabac“, dvanaest godina trenira, a na utakmici je svoju minutažu maksimalno iskoristio- dao je dva gola u dva minuta.

-Sve sam iznenadio, napravio sam razliku u tom trenutku. Pobedili smo s malom razlikom, 15 sekundi pre kraja, ali pobeda se računa. Bilo je veliko slavlje, svi su presrećni. Trud i rad su se isplatili- rekao je Eraković.

Sportski direktor Anto Vasović poručio je da je Šabac prepoznao kao neuprljanu sredinu, a šabački klub kao potencijalno mesto za uspeh koji se i dogodio.

-Jutros sam ponovo pogledao utakmicu, mali klub, hipotetički, je preko noći postao veliki. Nije se to desilo preko noći, mnogo je rada iza ovoga, podrške publike. Mnogo smo uložili u ovu ekipu i bez obzira na sve pritiske, nismo dozvolili da dođe do iznenađenja. Iako je delovalo da je neizvesno, za mene je to bilo vrlo izvesno, jer je to samo manifestacija naših zamisli- formirali smo šampionski tim i doveli trenera koji ga je uspešno pripremio- smatra Vasović.

Pobedom nad Zvezdom u odlučujućoj utakmici plej of- a, golom Dragljuba Rogača 15 sekundi pre kraja, vaterpolisti „Šapca“ osvojili su titulu prvaka države.

D.Dimitrijević

Exit mobile version