Prijem za predstavnike reprezentacija Srbije i Irana

U Gradskoj kući

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić priredio je u ponedeljak u Gradskoj kući prijem za predstavnike reprezentacija Srbije i Irana koji će sutra u Hali sportova „Zorka“ odigrati prijateljsku utakmicu.

Gostoprimstvo domaćina

-Šabac je grad sporta i izuzetno mi je drago da se ovaj meč igra u Šapcu. Radimo na popularizaciji futsala i da dovedemo do toga da rekreativno bavljenje tim sportom postane profesionalno. Ovo je veliki događaj za Šabac, koji zna za izuzetne sportske uspehe- olimpijske i svetske medalje- rekao je Pajić.

Selektor reprezentacije Irana Seyed Muhamed ima pozitivne utiske o boravku u Šapcu.

-Spremamo se za Svetsko prvenstvo 2020. godine i zato su nam potrebni susreti sa dobrim ekipama, kakva je vaša, za pripremne utakmice. Prvi put smo u Srbiji, veoma se prijatno i lepo osećamo u vašem gradu, čemu su doprineli organizatori našeg boravka i radujemo se sutrašnjoj utakmici. Nadamo se da ćemo u budućnosti biti u prilici da odigramo još utakmica u Šapcu- rekao je selektor iranskog tima.

Tim Srbije proveo je sedam dana u Šapcu na pripremama, spreman za meč sa gostima iz Irana.

Veliko interesovanje publike

-Prezadovoljni smo gostoprimstvom u Šapcu, uslovi su fenomenalni. Ljudi nas zaustavljaju, žele da se fotografišu sa nama i to nam zaista prija. Iran je izuzetno kvalitetna ekipa, dvanaest puta su bili prvaci Azije, treći na poslednjem svetskom prvenstvu. Igramo sa najjačima, jer samo tako možemo da napredujemo. Verujem da nas sutra očekuje odlična utakmica sa ekipom koja je treća na svetu- poručio je selektor Srbije Goran Ivančić.

Srpski reprezentativac Vladan Vesić naglasio je da je ekipa spremna, te da će dati sve od sebe da pobede pred domaćom publikom, a navijače pozvao da im u tome pomognu.

Organizator, vlasnik „MM Stars“ agencije Dragan Gašić je istakao da karata zbog velikog interesovanja više nema, te da će se na blagajnama na dan utakmice naći samo obaveznih 300- 400 ulaznica.

-Zahvaljujem se svim školama fudbala, Fudbalskom klubu „Mačva“, medijima i  republičkim institucijama koje su doprinele da reperezentacija Srbije stgine u Šabac. Iran je zemlja od 70 miliona stanovnika, petnaest puta su učestvovali na takmičenjima, imaju 12 azijskih titula, treći su u svetu. U decembru bi trebalo da nam stigne i prvak sveta, Argentina- najavio je Gašić spektakl za pamćenje, kao i mogućnost dovođenja evropskih ekipa za jubilej, stogodišnjicu FK „Mačva“.

Futsal meč Srbija- Iran igra se sutra od 20 sati u Hali sportova „Zorka“.

D.Dimitrijević

Exit mobile version