Prijave za takmičenje u kuvanju gulaša

U okviru manifestacije “Miholjski susreti sela u Mačvi” koja se održava početkom narednog meseca u Prnjavoru, organizuje se i takmičenje u kuvanju gulaša nazvano “Mačvanski gulaš”.

Takmičenje je rezervisano za 2. oktobar u školskom dvorištu u Prnjavoru a dolazak i smeštanje ekipa predviđeno je od 9 časova ujutru do 11 i 30 dok samo takmičenje počinje pola sata kasnije, tačno u podne. Za ekipu potrebno je okupiti dva člana, glavnog kuvara i pomoćnika a potrebno je još i da svaka ekipa donese svoj kotlić, meso i začine kao i da kod žirija potpišu izjavu da su sve namirnice koje će koristiti za pripremu jela, ispravne.

Za pripremu ekipe imaju 5 sati, do 17 časova a u 18 sledi proglašenje pobednika i dodela nagrada. Ono što će biti presudno za najbolji gulaš jeste kompaktnost, ukus, boja, izgled i kvalitet svakog gulaša.

Za najbolje organizatori su pripremili novčane nagrade i pehare za prva tri mesta kao i zahvalnice i majice za sve učesnike.

Prijave ekipa primaju se do 28. septembra na broj telefona 065/460-99-20 koji je dostupan i za sve druge informacije oko učešća na takmičenju dok kotizacija za učešće nije potrebna.

Exit mobile version