Prevarant

HUMORESKICA

Prođe i ova epidemija koronavirusa. Prođe ona, ali, ostade virus, koji se zove sadašnja vlast. On traje već godinama, a kako stvari stoje, izgleda da će još potrajati. Sa koronavirusom, iz našeg vidokruga su nestali lekari iz Kriznog štaba, koji su nas svakodnevno obaveštavali o broju zaraženih, testiranih i preminulih. Jedan od njih je bio i onaj kočoperni dr iz Novog Sada. Od početka se videlo da je šerifova uzdanica, ne libeći se da to svakog trenutka i pokaže.

Bio je toliko odan svom šerifu da je još na samom početku svojih nastupa na TV obećao da će se lično obračunati sa jednim stomatologom iz N. Sada, koji je po njegovom mišljenju radio sa pacijentima, iako je bio zaražen kopronavirusom. Kasnije se ispostavilo da je dotični stomatolog tražio zdravstvenu pomoć u KCV, ali je nije dobio, pa je završio na respiratoru i na kraju je, nažalost i preminuo. Sad se pokrajinski sekretar za zdravlje pravda da nije to ni rekao, kao što je i njegov šerif, tvrdio da lažu svi oni koji su čuli dr stend ap pfulmologa da je rekao kako je koronavirus najsmešniji virus na svetu.

Elem, da se vratimo na pokrajinskog sekretara, docu, koji je u vreme vanrednog stanja hapsio novinarku jednog portala koja se usudila da progovori o tome da lekari u KCV nisu imali odgovarajuću medicinsku zaštitu u piku epidemije, a koja je te podatke dobila od „neposlušnih“ lekara iz ovog centra. Novinarka je puštena, a zaštita je pod hitno povađena iz magacina i pozvana strana TV da snimi lekare u skafanderima, rukavicama i ostaloj opremi. Pomenuti doca je jedva čekao da se ukine vanredno stanje pa da pokrene istragu povodom ovog slučaja, tražeći izvore hrabre novinarke, koja je očito pipnula u šerifovo osinje gnezdo. Tobože, direktorka KCV je oformila tročlanu  komisiju koja bi trebalo da ispita pod kojim su okolnostima informacije o radu u ovoj medicinskoj ustanovi završile u javnosti. Komisija je zadužena da pronađe osobu koja je dostavila rešenje o povećanju plate pomoćniku direktora N. E, koga je KVC nagradio sa 30 odsto povišice, dok su lekari i medicinsko osoblje za rad u borbi protiv virusa „nagrađeni“ sa 10 odsto stimulacije za april mesec. Dakle, počeo je lov na veštice u kome svakako prednjači šerifov doca, koji je 2013. godine bio optužen za falsifikovanje lekarskih nalaza, pa se nagodio sa tužilaštvom da bi izbegao zatvor.

Eto, takvi nam danas dele pravdu i jure svoje kolege koje pošteno rade svoj posao. Oni su se u šerifovom okruženju i uz njegov blagoslov toliko namnožili, da  od njih ne može da se diše. I dok pametni pred skupštinom pale svoje diplome u znak protesta, prevaranti, lopovi i ulizice uživaju sve šerifove počasti. Zato se ne treba čuditi što svako ko misli svojom glavom , čim mu se ukaže prilika uzima pamet u glavu i pasoš u ruke

Rade Đergović

Exit mobile version