Prekršanje prijave i dalje stižu na adrese građana

Predstavnici vlasti, zloupotrebljavajući policiju, i dalje pokušavaju da zastraše građane i aktiviste koji su odlučni u tome da iz Srbije isteraju Rio Tinto i sve ostale zagađivače.

Prekršanje prijave i dalje stižu na adrese građana. Kristina Milošević, predsednica udruženja „Mladi Milanovca“, koje je član OGP AKCIJA, dobila je prekršajnu prijavu u kojoj se navodi kako je ona organizator blokada, zbog, kako se navodi, poziva na svom fesjbuk profilu i na stranici „Mladi Milanovca“ na kojoj je administrator.

Kristina Milošević NIKADA NIJE LEGITIMISANA na blokadi. Takođe, u prijavi su neistiniti navodi da je ona administrator stranice „Mladi Milanovca“ na fejsbuku.

Objave u vezi sa blokadama građani su masovno delili na društvenim mrežama. Na osnovu čega je policija došla do zaključka da je Kristina Milošević organizator, kao i da je bila na blokadama, ukoliko nikada nije legitimisana?

Takođe, prekršajna prijava napisana je za protest koji je dogodio pre više od mesec dana.

Usled nemoći pred pritiskom ogromnog broja građana vlast, preko policije, vrši represiju i zastrašivanje, kako bi sprečila najavljena dalja okupljanja.

Zahtevamo do policije da POVUČE SVE PRIJAVE koje su podnete protiv građana zbog blokada i mirnih građanskih protesta! Policija je tu da zaštiti građane i brine o njihovoj bezbednosti, a ne da se povlači pred batinašima i piše proizvoljno prekršajne prijave građanima.

Vlast mora da shvati da građani neće stati dok Rio Tintu i svim ostalim zagađivačima ne vide leđa!

Beograd, 13. januar 2022. godine

OGP AKCIJA

Exit mobile version