Predstavnici „Toreksa“ na sastanku u Gradskoj kući

Predstavnici ruske kompanije „Toreks“ sastali su se u četvrtak u Gradskoj kući sa čelnicima Grada kako bi razgovarali o otvaranju proizvodnih pogona u Šapcu. Firma se bavi proizvodnjom sigurnosnih, sobnih i protivpožarnih vrata, a ukoliko se investicija realizuje, u naredne dve godine priliku za zaposlenje imaće 60 sugrađana.

-Imali smo prve i zaista uspešne razgovore sa predstavnicima firme iz Ruske federacije koji su zainteresovani da biznis započnu u Republici Srbiji i za to su izabrali grad Šabac. Sa našim timom ljudi zaduženim za privredu i investicije već su obišli slobodnu zonu Šabac i na dobrom smo putu za njihov dolazak na naše tržište i u naš grad. U Ruskoj federaciji imaju 950 maloprodajnih objekata, a zainteresovani su za kupovinu dva hektara zemljišta gde bi vodili proizvodne pogone. Radi se o firmi u kojoj je većina procesa automatizovana i oni će u roku od dve godine, ako odluče da investiraju u Šabac, zaposliti između 50 i 60 naših sugrađana. Mislim da će vrlo brzo doći do realizacije ovog projekta i imaćemo prvu firmu iz Ruske federacije koja će poslovati u našem gradu. Unapred se radujem i siguran sam da će to značiti nova radna mesta za naše sugrađane- naveo je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić.

Direktor za razvoj kompanije „Toreks Rusija“ Igor Jonof naveo je da žele da svoje poslovanje prošire otvarajući predstavništva u Srbiji i Šabac deluje kao dobro mesto za investiciju.

-Imajući u vidu dobre odnose naša dva naroda, analizirali smo tržište Republike Srbije, a  posebno nas je zainteresovala Slobodna ekonomska zona u gradu Šapcu. Doneli smo odluku da razgovaramo o ulaganju u Šabac. Firma će ponuditi širok spektar vrata, od ekonomske do premijum klase, različitog dizajna, klijenti će i sami moći da dizajniraju vrata, biraju brave, kvake, cilindre. Poslujemo sa mnogim američkim, evropskim i srpskim proizvođačima, imamo značajnu ponudu od najjeftinijih do najskupljih vrata- objasnio je Jonof.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, narodni poslanik Boban Birmančević i direktor „Toreks Evropa“ doo Marko Pejić.

D.Dimitrijević

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version