Pozivam institucije da rade svoj posao

Milutin Stanković, odbornik u Skupštini grada Šapca

Grupa odbornika koja dve godine bojkotuje rad Supštine grada Šapca održala je konferenciju za medije, u holu ispred Amfitetra u kome se održavaju zasedanja, povodom dvogodišnjice rada lokalnog parlamenta. Tema konferencije je bila da kažu zašto opozicioni odbornici nisu u skupštinskim klupama kao i sam osvrt na tačke dnevnog reda koji će se na ovoj sednici usvajati.

-Mi smatramo da su tačke dnevnog reda pogrešne i tema potpuno pogrešnih politika partija koje su na vlasti – kazao je Milutin Stanković, odbornik sa izborne liste „Prilika“ i dodaje:

– Odbornici u skupštini grada Šapca, sa lista na kojim smo se kandidovali, evo već 17. danas je i 18. sednica skupštine grada Šapca na kojima nisu i neće biti pisutni. Ne zato što ne želimo nego zato što za nas izbori i izborni proces još uvek nije gotov. Liste koje su učestvovale na izborima podnele su prigovore Ustavnom sudu na sam izborni proces i mi na njihovu odluku, po našim prigovrima, čekamo već dve godine. Smatramo da institucije treba da rade svoj posao a da zemlja u kojoj živimo ima izgrađen sistem dok Šabac i Šapčani ne treba da budu taoci pogrešnih politika. Zato apelujemo na nstitucije da počnu da rade svoj posao i odgovore na prigovor lista na kojima smo. Uvereni smo da kad bi ih razmotrili i u skladu sa zakonom postupili a ne po partijskom interesu Srpske napredne strake, kako se do sada čini, lokalna Skupština ne bi izgledala ovako kako izgleda sada nego bi bila potpuno drugačija. Ovim putem,  sa ovoga mesta, apelujemo na njih da počnu da rade svoj posao i odgovore na prigovor lista koje su bili učesnici proteklih izbora podneli.  Kako bi se, nakon tih odgovora, i mi kao odbornici u skladu sa njima postavili.

Na pitanje da li prati rad Skupštine i kako vidi taj rad Stanković odgovara:

-Situacija u Skupštini je potpuno identična kao i situacija koja je bila na šabačkom mostu. Oni koji su tog dana protestvovali na mostu dobijaju prekršajne prijave a oni ljudi koji su pravili krivična dela ne snose zato posledice. To se odrazilo i na Skupštinu. Mi koji smo podneli prigovore nismo dobili odgovore jer sud radi u interesu Srpske napredne stranke. Verujem da će Srbija postati zemlja u kojoj će institucije raditi svoj posao i pozivam ih da to i rade.

I.K.

Exit mobile version