Pozivam građane da pokažemo da smo jači od nepravde

Predsednik ZZS Zelenović poručio da će neko morati da odgovara za propuste u radu notara

Siguran sam da je većina građana spremna da odbrani slobodu u našem gradu i da nikakvi marifetluci ne mogu da nas u tome spreče, poručio je predsednik Zajedno za Srbiju na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama stranke reagujući na sinoćnu odluku Upravnog suda iz Novog Sada da na listi „Nebojša Zelenović- Šabac je naš“ 406 potpisa nije ispravno. „Skupićemo potpise, najmanje je važno koji smo broj na listi, najvažnije od svega je da za borbu za normalnost za odbranu slobode u ovom našem gradu postoji velika većina. Nikome neće proći zloupotreba države, sudova, notara, moći, jer to se radi kriminalna organizacija zloupotrebom moći. Kada postoji velika želja građana da se brani sloboda i normalnost, svaka zloupotreba može da se spreči“, naglasio je Zelenović.

Neodgovorno postupanje državnih organa

-Na dan kad su skupljani potpisi Srpska napedna stranka je imala mogućnost da skupi sa 17 notarskih knjiga, a mi samo sa dve. Prilikom overe za listu koju ja predvodim notari su u prostoru svoje nadležnosti napravili određene greške u 406 slučajeva, kao što je izostavljanje datuma izdavanja izjave, broja lične karte, mesta, odnosno izdavaoca isprave. Notari su napravili grešku, ispravili su je, ali sud je utvrdio da to nije od značaja. Utvrđivaće se u sledećim danima i odgovarajućim postupcima da li su oni to uradili namerno ili slučajno, kakva je priroda njihovog pogrešnog postupanja u ovako odgovornoj i važnoj stvari. Tražićemo da se Javnobeležnička komora izjasni o tome. Notari su država, oni su državni organ ovlašćen i osnažen od strane države da sprovodi poslove u njenom interesu. U ovom slučaju to je verifikacija potpisa podrške. Drugi državni organ, Upravni sud u Novom Sadu utvrdio je da prvi državni organ nije uradio posao ispravno, ali štetu za to trpimo mi i građani Šapca koji su dali podršku za našu zajedničku listu- rekao je Zelenović i osvrnuo se na odluku istog suda u drugom slučaju.

-Bez ikakve želje da ulazim u to na koji način Upravni sud donosi odluke, napomenuću da u isto vreme kada kaže da ovo što se desilo sa našom listom nije u redu, isti sud je doneo odluku da je u redu to što Srpska napredna stranka u trenutku predaje svoje liste nije imala saglasnost da Aleksandar Vučić može da da svoje ime na listi za odbor SNS- a u Šapcu. O svemu ovome će biti pokrenuti odgovarajući postupci pred Ustavnim sudom u skladu sa zakonom i pred svim nadležnim domaćim i međunarodnim organizacijama do Strazbura- poručio je predsednik stranke Zajedno za Srbiju.

Ispred prostorija Zajedno za Srbiju već su počele da se okupljaju pristalice stranke, kako bi svojim potpisima dali podršku listi „Nebojša Zelenović- Šabac je naš“ na predstojećim lokalnim izborima.

Zloupotreba institucija

On je pozvao građane da svi zajedno još jednom pokažu da su jači od ove nepravde i da će pobediti svako nepočinstvo. Dodao je da je doneo odluku da učestvuje na lokalnim izborima, jer je više od 100 hiljada Šapčana uvek i o svemu što se dešava u gradu bilo informisano.

-Javnost grada zna sve i sve im je jasno. Jasno je da se ovde zloupotrebljava moć da bi institucije kao što su sudovi notari, državni organi, iskoristili za krivična dela. Pobedićemo nepravdu. Pokušali su da puno investicija isteraju iz našeg grada. Grad je 2014. godine imao 29 hiljada zaposlenih, stvorili smo mogućnost da se u Šapcu zaposli više od 40 hiljada ljudi danas, uprkos svim opstrukcijama i pritiscima SNS-a. Neće nas zaustaviti. Baš kao što smo tad mogli da izvestimo šabačku javnost, i danas se zna sve. Neće nas nijedan marifetluk sprečiti da pobedimo. Pozivam sve građane Šapca da zajedno pokažemo da smo jači od svake nepravde da ćemo pobediti svako nepočinstvo i uspeti u našoj zajedničkoj borbi za odbranu slobode i normalnosti u našem Šapcu. Šabac je naš, nastavljamo borbu- zaključio je on.

Funkcioner stranke Milan Vasić objasnio je da je omogućeno da i opštinski službenici mogu da skupljaju potpise, te da će formalno- pravno postupak biti sproveden identično kao i do sada.

-Mi smo već počeli i skupićemo koliko god treba potpisa, uradićemo sve što sud i Gradska izborna komisija budu od nas zahtevali. Ako neko misli da može na ovakav način da spreči Nebojšu Zelenovića i njegovu listu da učestvuje na izborima, grdno se vara. Očigledno im smeta što uživamo ogromnu podršku građana, pa ne biraju sredstva da nas spreče da učestvujemo na izborima, ali u tome neće uspeti- poručio je Vasić.

D.Dimitrijević

 

 

Exit mobile version