POVRATAK UPISANIH

Humoreskica

Da li je iko sumnjao da je napuštanje kosovskih institucija od strane srpske liste obična farsa? Mislim da je toga bio svestan čak i simo megafon, koga nema izvesno vreme. Mora da ga je šerif upisao u akademiju mladih lidera i da ga priprema za ministra u sledećoj vladi. Mogao bi da se pojavi na čelu ministarstva za prelistavanje šerifove štampe, a da ministarstvo bude smešteno na „srećnoj“ TV. Kod siminog mentora, hepi – kepija. Nemojte se iznenaditi ako se ovo predviđanje i ostvari. Zna šerif šta radi i kakve kadrove bira oko sebe. Ali, vratimo se onoj listi iz naše južne pokrajine.

Izdržali su jedva desetak dana van institucija takozvane republike, koju ne priznaju, pa su, se naprasno vratili i položili ponovo zakletvu. Možda su ovih nekoliko dana zbog zakletve učili albanski jezik, jer svojim učešćem daju legitimitet onom strašnom kurti.

Jedan od „heroja“ sa srpske liste je izjavio da su se oni vratili u kurtinu skupštinu, kako bi sprečili kurtu i Radu Trajković da Srbima kroje kapu. Iz ove izjave proizilazi da su Srbima u našoj južnoj pokrajini do sada kapu krojili rakići, jevtići, radojičići i ostali veselinovići. Kuku majko!

Zbog tesnog kroja, na Kosovu je sve manje Srba, bez obzira što šerif i njegovi „analitičari“ na TV sa nacionalnom frekvencijom čitavu deceniju pričaju da na svetoj srpskoj zemlji cvetaju ruže i usred zime. Dole je toliko lepo za Srbe, koji nisu uspeli da prodaju svoja imanja i pobegnu glavom bez obzira, da se šerif plaši svake izjave gospođe Rade, koja živi južno od Ibra i zna celu situaciju.

E, baš ta Rada je šerifu trn u oku, pa je one, kojima je naredio da izađu iz kurtine skupštine, brže bolje naterao da se tamo vrate. Neće Rada krojiti kapu  dok je šerif na čelu okruga. Zna se ko je glavni baja! Cirkuska predstava se nastavlja. Klovnovi na državnim jaslama su se namnožili.

Rade Đergović

 

Exit mobile version