Povratak seniorki OKK Šabac u nedelju, seniori startuju 16. oktobra

Novo rukovodstvo kluba najavilo početak sezone

Omladinski košarkaški klub Šabac dobio je novo rukovodstvo, a posle nekoliko godina pauze, i ekipu seniorki koja će se takmičiti u Regionalnoj ligi- grupa Jug već od nedelje, 10. oktobra, kada u hali Šabačke gimnazije dočekuju MKA 2017 Novi Pazar. Seniori u gotovo nepromenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu 16. oktobra startuju u Drugoj srpskoj ligi- Zapad. Ambicije uprave su da se i muška postava vrati tamo gde joj je mesto- u Prvu srpsku ligu, istaknuto je u utorak na konferenciji za novinare u Sokolskom domu.

Predsednica kluba Jelena Stošić rekla je da je cilj da se klub u narednom periodu stabilizuje na svim nivoima.

-U proteklom periodu izabrana je nova uprava, nadamo se da ćemo uspeti da za neko vreme klub stavimo na stabilne noge. Posebno sam ponosna na žensku ekipu. Posle pauze od nekoliko godina, ponovo imamo seniorke. Devojčice između 16 i 18 godina igraće seniorska takmičenja pojačane povratnicom Katarinom Anđelković i Anom Vuković Borojević koja je prepoznala naš trud i došla da deci bude mentor. Cilj je da igraju šabačka, naša deca. Obećavam veliku borbenost, posvećenost i strpljenje u onom što radimo- naglasila je Stošićeva.

Borojevićeva je posle četiri i po godine ponovo zaigrala, a u klubu je zabeležila velike uspehe.

-Nisam mnogo razmišljala pre nego što sam odlučila da se vratim. Pre svega, želim da ta deca u nekom starijem ko je prošao kroz klub u svim kategorijama imaju podstrek za dalji rad i nove uspehe. Drago mi je što ću da budem tu i predvodim seniorsku ekipu. Ne žalim što sam ostala u ovom gradu, 20 godina sam igrala, a volela bih da i šabačka deca ostanu na broju. Uklopile smo se lepo, ne sumnjam da će u takmičenju dati mnogo više nego što vidim na treningu- navela je Borojevićeva.

Prvenstvo za mušku ekipu počinje 16. oktobra, a trener Ivan Mišić napominje da su tokom priprema imali pet pobeda u isto toliko utakmica, među kojima su četiri protivnika rang iznad njih.

-Za desetak dana počinje sezona, ambicije su da uđemo konačno ove godine u Prvu srpsku ligu. Ponosan sam što su igrači šabačka deca, među njima je dobra hemija, počeli smo pripreme na vreme. Prve dve utakmice igramo kod kuće, prva je protiv Uba, druga je gradski derbi protiv Miksa. Naše ambicije su da uđemo u Prvu srpsku ligu- podvukao je Mišić.

Kapiten Dalibor Gavrilović rekao je da je ove godine u ekipi najbolji odnos mladosti i iskustva.

-Mislim da nije pretenciozno kad kažem da možemo da dođemo do višeg cilja, da se vratimo tamo gde nam je mesto, u Prvu srpsku ligu. Pripremni period je dobro odrađen, skoro dva meseca smo u trenažnom procesu. Raspored nam ide na ruku, obaveza nam je da damo sve od sebe. Nastojaću kao kapiten da pokažem mlađima kako se voli klub i sport. Nijedna utakmica se neće sama dobiti, sistem takmičenja je takav da ne dozvoljava oscilacije, potreban je kontinuitet u igri tokom celog prvenstva. Imamo 16 ekipa u dve grupe, nije lako biti prvi, kako bismo krajem marta- početkom aprila imali šanse u plej ofu- objasnio je Gavrilović.

D.Dimitrijević

Exit mobile version