Povereništvo Dveri u Šapcu obeležilo stranačku slavu

IMG_20160127_105453

Povereništvo Dveri u Šapcu obeležilo je stranačku slavu i 17 godina od osnivanja studentske organizacije, koja je kasnije prerasla u političku. Član Povereništva Dveri Darko Dakić poručio je građanima da se ugledaju na prvog srpskog prosvetitelja i neguju prave, tradicionalne vrednosti. On je rekao da očekuje da će se ta stranka nakon izbora naći u klupama republičkog i lokalnog parlamenta, gde će interes građana zastupati kao svoj.

-Danas celo srpstvo slavi uspomenu na centralnu ličnost srpske duhovne istorije, prvog prosvetitelja i učitelja Svetog Savu. Pre sedamnaest godina, na današnji dan, nastale su Dveri srpske kao studentska organizacija na beogradskom univerzitetu, koja je ubrzo prerasla u udruženje građana rodoljubivo- pravoslavne orijentacije, a od 2011. godine delujemo kao politička organizacija. Stoga Dveri srpske slave Svetog Savu kao krsnu slavu. Čestitamo našim sugrađanima Savindan i poručujemo da u Dverima kao političkoj organizaciji i članici rodoljubivog bloka imaju pouzdanog zastupnika sopstvenih potreba i želja- rekao je Dakić i dodao da veruje da će se sledeće godine u ovo vreme predstavnici Dveri naći u lokalnoj, kao i u republičkoj skupštini.

-Svi mi koji smo obespravljeni i ućutkani, koji smo za porodicu, pravoslavlje, domaću privredu i poljoprivredu, a koji smo protiv ulaska Srbije u NATO pakt, ulaska u Evropsku uniju po svaku cenu, genetski modifikovane hrane, kao i svih izopačenosti koje nam se svakodnevno sa malih ekrana serviraju kao normalna stvar, ugledajmo se na Svetog Savu koji je izmirio zavađenu braću, koji je postavio duhovne temelje jedinstvene i snažne Srbije. Tako bi i mi današnji Srbi trebalo da se izmirimo, da se ujedinimo, jer samo kad smo jedinstveni, Srbija je jaka- zaključio je Dakić.

D.D.

 

Exit mobile version