Porodična firma zlata vredna

Zlatna medalja za “S-hidraulik” na Novosadskom sajmu poljoprivrede:

Svetislav Brkić iz Glušaca celog života bavi se hidrauličnim sistemima. Prvo je u porodičnoj radionici servisirao sve hidraulične sisteme, da bi 2011. godine pokrenuo svoju firmu “S-hidraulik” sa željom da proizvodi i projketuje hidraulične sisteme.

“Naša firma se bavi konstruisanjem, projektovanjem i proizvodnjom makazastih platformi po zahtevu klijenta kao i izradom i remontom hidrauličnih sistema. Ovim poslom se bavimo vise od 10 godina i jedna smo od retkih firmi u Srbiji koja proizvodi makazaste platforme. Obično se svi bave uvozom i prodajom istih a ja sam oduvek voleo kada je nešto proizvedeno u našoj zemlji”, kaže Svetislav Brkić, prisećajući se svojih početaka.

Svetislav Brkić

Ovaj mladi ambiciozni preduzetnik, kaže da je u ovom poslu uspeo zahvaljujući inatu. Bio je spreman da pokaže najvećim svetskim kompanijama da se u Srbiji mogu proizvesti kvalitetne hidraulične platforme, i u tome je i uspeo.

“Tokom godina rada, naslušao sam se priča od saradnika iz inostranstva da u Srbiji to ne može da se proizvede, te kako su oni mnogo bolji u tom poslu. Tu je proradio moj srpski inat, ali u pozitivnom smislu. Sada, više od deceniju kasnije proizvodimo platforme za Simens, Filip moris, Vahali i mnoge druge inostrane kompanije koje su lideri u svom poslu, ne samo u zemljama odakle su, već u celom svetu. To su projekti na koje sam izuzetno ponosan”, navodi Svetislav Brkić iz Glušaca.

Hidraulični sistemi zauzimaju veoma visoku poziciju u upotrebi u svetu savremene industrije, gotovo da nema masine u bilo kojoj oblasti da nema neki hidraulični sistem na sebi. Svetislav za Podrinske navodi da se vidi potencijal i u daljem poslovanju, upravo zbog široke upotrebe hidraulike, ističe da bi voleo da postoji više firmi koje bi proizvodile ovakve mašine u našoj zemlji jer je to veliki izvozni potencijal. Kao potvrda kvaliteta za firmu “S-hidraulik” stigla je medalja sa Novosadskog sajma poljoprivrede.

“Mi smo ove godine izlagali makazaste platforme za kipovanje zrnaste robe na Novosadskom sajmu poljoprivrede. To je sto posto naš proizvod, makazasta platforma za kipovanje vozila u silosima i otkupnim mestima i dobili smo zlatnu medalju Novosadskog sajma za kvalitet proizvoda. Ta medalja mi mnogo znači jer je dokaz da smo na pravom putu i da proizvodimo kvalitetne proizvode. Uvek se trudimo da naši klijenti dobiju više od onoga sto su platili i to mi pruža poseban osećaj zadovoljstva”, ističe vlasnik “S-hidraulika” za „Podrinske“.

Kao ključ uspeha, koji vodi do zlatne medalje, Svetislav Ističe da treba slušati kritike. Dodaje da mu kritike pomažu da u poslu bude bolji, a onda mašine koje izlaze is radionice u Glušcima budu bolje.

Đ.Mijailović

Exit mobile version