Pored alkoholisanosti, uzrok nesreće je i namar vozača JKP Vodovod Šabac

Saopštenje JKP Vodovod Šabac

Oko 10 časova u ulici Vojvode Janka Stojićevića došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo jedno putničko vozilo i kamion JKP Vodovod Šabac. Po prvim informacijama nema teže povređenih. Lice koje se nalazilo u putničkom automobili je pregledano u Šabačkoj bolnici, i čeka se zvaničan nalaz lekara. U nezgodi je načinjena veća materijalna šteta na putničkom vozilu.

Policija je odmah izašla na lice mesta i načinila zapisnik. Kamion JKP Vodovod Šabac je, po nalazu policije, tehnički ispravan, i u nezgodi nije oštećen. Odmah nakon okončanja zapisnika policije vraćen je u saobraćaj. Vozač kamiona je alkotestiran na licu mesta, i imao je 0,45‰alkohola u krvi. Upućen je odmah u Šabačku bolnicu da bi se uzeo materijal za dodatne analize na prisustvo i drugih opijata.

Pored alkoholisanosti, uzrok nesreće je i namar vozača JKP Vodovod Šabac. Najverovatnije, nakon korišćenja dizalice na kamionu, vozač nije propisno obezbedio opremu na vozilu za bezbedan povratak u saobraćaj. Usled toga levi stabilizator se u toku vožnje u krivini „izvukao iz ležišta“ i izazvao udes sa vozilom koje se kretalo u suprotnom pravcu.

Na mesto udesa izašlo je i lice za bezbednost i zdravlje na radu JKP Vodovod Šabac i načinilo zapisnik. Na osnovu svih činjenica i izjava u toku je pokretanje disciplinskog postupka protiv vozača.

S poštovanjem.

JKP Vodovod Šabac

Exit mobile version