Ponos Ljubovije

Juče je u organizaciji Crvenog krsta Ljubovija održana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Akcija je trajala od 9:00 do 15:20 časova. Prijavljeno je 60 a odazvalo se za akciju 96 dobrovoljnih davalaca krvi. Krv dao 91 davalac od toga 10 žena. Prvi put je dalo krv 11 lica, odbijeno je 5 lica. Kao i uvek najveći broj davalaca je iz Rudnika Veliki Majdan, Policije – VSJ, Centar za socijalni rad, profesora, radnika, omladinaca, đaka…

Đorđe Petaković iz Lonjina

Sa jučerašnjim davanjem krvi Đorđe Petaković iz Lonjina, do sada je dao krv 96 puta. Nosilac je bronzane i srebrne medalje. Humanosti građanima opoštine Ljubovije ne manjka. Plemeniti ljudi daju krv jer transfuzije krvi nema alternativu, da bi uvek bilo dovoljno krvi za one kojima je neophodna.

„Ovo je još jedna u nizu akcija koje Crveni krst Ljubovija sprovodi sa Institutom za transfuziju krvi Srbije u sklopu Zimske kampanje. Tradicionalno, krajem februara smo u Ljuboviji i kao i do sada odziv je izvanredan. Imali smo priliku, zadovoljstvo i čast da uručimo jedno lepo priznanje predsedniku Opštine Ljubovija Milanu Jovanoviću. Saradnja Opštinske uprave i Crvenog krsta, čiji rad moram da istaknem ovde u Ljuboviji i izuzetna podrška koja dolazi od strane Opštine rezultira ovakvim odzivom ljudi. Ljubovija kao opština sa malim brojem stanovnika ima izuzetan procenat prikupljenih jedinica krvi i na tome zaista, od srca, veliko hvala i nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti ovakvu vrstu saradnje“, izjavio je Dušan Serafimović. Predsednik Milan Jovanović zahvalio se u ime građana opštine Ljubovija na uručenom priznanju i dao obećanja da će učestvovati u sledećoj akciji kao dobrovoljni davalac krvi.
„Budite davaoci krvi“!
Pripremio: B. Petrović
Foto: Ljubovija.info/B.P

Exit mobile version