POMOZI BOŽE!

Humoreskica

Ljudi, šta se ovo dešava u okrugu? Nema dana a da neko iz šerifovog jata ne izleti sa originalnom budalaštinom. Situacija na terenu je ozbiljna, a šerifove narikače čine sve da to zabašure glupostima. Najpre se javila ona nova „akademka“ u skupštini, koja nam je na sednici o usvajanju rebalansa budžeta saopštila kako su je zamolili iz komšiluka i iz bliže i šire familije da dojave narodu kako bi bilo dobro da se njen šef proglasi za doživotnog šerifa. Zaboravila je da takav jedan šerif leži u kući cveća i prevrće se kao na ražnju na ovakve najave.

Onda nam je iznenada u okolini Apatina podmuklo uvaljen crni panter, koji je suprostavljen našem ekonomskom „tigru“! I naravno, mora biti pogubljen. Za odstrel je određen niko drugi do šerif, jer on ima oko sokolovo i dobar nišan. Koga on nanišani, taj nema šanse da umakne. Naravno, tu su i njegovi pomagači iz /dez/informera, SRPSKOG TELEGRAFA /koji ovih dana lovi poslanika opozicije i njegovog pokojnog oca/, alo, republika i ostali sa ružičaste i „srećne“ TV. Zekana se već maskirala i čeka rasplet događaja, pa da šerifu pokloni još jednu nacionalnu frekvenciju, televiziji koja će veličati šerifove istorijske govore, pune emocija i dramskih pauza.

Elem, taman čovek pomisli da je idejama šerifovih klimoglavaca došao kraj, kad se u jednom gradu na jugu okruga pojavi ona plavuša, koja se proslavila izjavama o „pravoslavnim katodnim cevima“, pokrenuvši inicijativu na svom instagramu da svaki negativan komentar o liku i delu šerifa bude kažnjen zatvorom. Možda posle ovog ne bi bilo loše da novi ministar, a bivši zamenik gradonačelnika prestonice pod hitno na Andrićevom vencu izgradi fontanu želja. Ovakvih i sličnih želja će tek biti, jer je šerifova glad za vlašću neutoljiva.

Rade Đergović  

Exit mobile version