„Pomor“ srpskih kanuista

SPORTSKI ZLOČIN KOJI SE REČIMA NE MOŽE OPISATI

Naravno, nije samo Tijana, „nastradala“ toga dana u „mrtvaji“ Tikvare. „Nastradali“ su i svi ostali kanuisti, sem Bojane Mihajlović, koji nisu uspeli da ispune sulude norme koje su pred njih postavili selektor i njegovi saradnici. Tako se još jednom, po ko zna koji put, pokazalo da je kanu na crnoj listi Kajakaškog saveza Srbije i da se čelnici ovog Saveza „iz petnih žila“ trude da ovu disciplinu potpuno unište. Jer, kako objasniti činjenicu da je samo kanuistima postavljena vremenska norma a da kajakaši, dobro je što je tako, na ovo važno takmičenje idu po preporuci trenera.

Uskoro u „Podrinskim“ feljton: Kanu u Srbiji – od sjaja do propasti! Svi koji imaju i žele da kažu nešto na ovu temu mogu da nas kontaktiraju na E mail: info@podrinske.com. Bez straha i cenzure!

Naravno, ovde se postavlja i jedno logično pitanje: Šta bi se desilo da su ovakve, slobodno se može reći, sramne norme, svojevremeno postavljene selektoru Bori Sibinkiću i njegovom saradniku Milanu Đenadiću?

Danas bi oni, umesto što uživaju u nacionalnim penzijama i dodatnim „prihodima“ od Saveza, prodavali gorivo na nekoj benzinskoj pumpi ili radili neke druge, slične, poslove. Ovako…

Neshvatljivo je i kako na uništavanje srpskog kanua, blagonaklono, gleda i predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Mirko Nišović. Da li, gospodin Nišović, može da zamisli šta bi se desilo da je svojevremeno njemu i legendarnom Matiji Ljubeku neka budala smislila ovakve norme ili nešto slično?

Neshvatljivo je i to, da posle sjajnog rezultata koji su u Bačkoj Palanci izveslale Bojana i Tijana, nikom u Savezu nije palo na pamet da njih dve mogu da veslaju i dvoklek…

Takođe, neshvatljivo je i to da samo čelnicima Kajakaškog saveza Srbije nije jasno da se veliki rezultati i medalje ne osvajaju na izmišljenim i suludim trkama neke „mrtvaje“ već na velikim takmičenjima.

Exit mobile version