Polina Titova napustila Rusiju, novi dom joj Loznica

Ruskinja iz Sankt Peterburga u Srbiji:

Polina Titova, užurbani život u Sankt Peterburgu zamenila je mirnim životom u Loznici, kako kaže, Srbija joj se odmah dopala, a prijaju joj i blage zime u odnosu na one na koje je navikla u Rusiji. Ona se bavi neobičnim hobijem, pravi figure i ukrase od kafe.

Već četiri godine, Polini Titovoj, rođenoj u Sankt Peterburgu dom je Loznica.

„Napustila sam Sankt Peterburg zbog hladne klime. Zbog loše životne sredine, čovek tamo živi nekim životom koji se meni ne dopada. Samo posao – kuća, kuća – posao. Nemate vremena za šetnju, nemate vremena za druženje, odlazak u kafanu… U Loznici mi se baš dopada, sada sam mnogo srećnija“, kaže Polina Titova, Ruskinja koja već četiri godine živi u Loznici.

U Rusiji je studirala umetnost, i u Srbiji, to joj je hobi. Ona pravi figure od zrna kafe, jer je kako kaže primetila da Srbi stvarno mnogo piju kafu.

„Kada sam se preselila ovde, primetila sam da Srbi mnogo vole da piju kafu, one koje sam ja upoznala piju kafu pet puta dnevno. Tako sam odlučila da pravim nešto od kafe. Iskoristila sam svoju kreativnost i od zrna kafe pravim ukrase, slike i dekoraciju“, navodi Polina.

Osim što crta, slika, pravi ukrase od neobičnih materijala, Polina je veliki zaljubljenik u fotografiju, a Srbija joj je nepresušna inspiracija.

„Inspiriše me priroda u Srbiji, gradovi koje sam posetila, često fotografišem Loznicu sa svog prozora. Volim da fotografišem i životinje. Ne mogu da zamislim svoj život bez umetnosti. Svakog dana nešto radim, fotografišem ili pravim figure. Sada sam upisala onlajn školu za šminkere, to mi je baš zanimljivo. Dosta je povezano sa mojom strukom, i to je umetnost“, kroz osmeh poručuje Polina.

Iako Polinu muči nostalgija, kaže da se nikada neće vratiti u domovinu i da je Srbija sada njen novi dom.

Đ.M.

Exit mobile version