Podeljen merkantilni kukuruz

LOZNICA – Za poljoprivrednike iz lozničkog kraja, za 236 domaćinstava obavljena je raspodela 425.760 kilograma merkantilnog kukuruza. Tako je u duhu zaključka Vlade Republike Srbije kroz ovaj vid pomoći uzgajivačima mlečnih krava, nastavljena podrška stočarstvu, kaže gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović koji je u mesnoj zajednici Stupnici, prisustvovao raspodeli  merkantilnog kukuruza.

– Sva gazdinstva koja imaju do pedeset grla stoke ostvarila su pravo da dobiju po 240 kilograma kukuruza po grlu iz republiučkih robnih rezervi. Grad Loznica je  kao lokalna samouprava  uzimajući u obzir da postoji snažna volja Vlade Republike Srbije da svi poljoprivrednici ostvare svoje pravo, svim raspoloživim finansijskim sredstvima  bio uključen u akciju, od objavljivanja javnog poziva u novembru do pružanja pomoći oko organizovanja transporta,od centralnog skladišta u Platičevu do ovog punkta u Stupnici gde je obavljeno pakovanje u vreće, raspodela i utovar. Verujem da se na ovome neće stati u periodu koji je pred nama, te da će i naša država i naša lokalna samouprava preko Odeljenja za privredu obezbediti i druge vidove podrške poljoprivrednicima, kaže gradonačelnik Vidoje Petrović.

Milan Isaković iz Donjeg Dobrića je za 13 grla muznih krava dobio oko 3120 kilograma merkantilnog kukuruza. Kaže da je ovo značajna podrška, naročito kada se zna da je protekle godine, zbog suše, ratarski prinos bio umanjen.

U akciji   koja se odvija u celoj Srbiji načelnik Mačvanskog upravnog okruga Željko Marjanović kaže da je ostvarena dobra koordinacija sa resornim ministarstvima  te da će raspodela cele količine od 2.683 tone  u svim opštinama biti završena do kraja marta, u optimalnom roku.

Exit mobile version